Her er en ny versjon av vår klissete og seige brownies. Den smaker utrolig godt og har blitt laget mange ganger siden vi kom frem til den optimale oppskriften, slik vi vil ha den. Dette er favorittkaken til min kjære samboer og jeg tør påstå at Mali setter denne høyt på listen sin også;) Akkurat denne kanen ble laget til Lars-Eriks tredje feiring av sin 30-årsdag, han har derfor vært så heldig å få servert tre forskjellige kaker. Siden han har bursdag i romjulen ble kaken pyntet med pecannøtter og rosiner.
Til en kake (23 cm) trenger du:
- 200 g smør
- 100 g mørk kokesjokolade
- 3 toppede ss kakaopulver
- 4 egg
- 2 dl sukker
- 1,5 ss vaniljesukker
- 2,5 dl hvetemel
- 100 g grovhakkede pekannøtter
- 1 stor neve rosiner
Smelt smøret på svak varme og dra kjelen bort fra platen. Tilsett hakket sjokolade og rør til sjokoladen er smeltet. Rør inn kakaopulveret med en slikkepott. Rør inn ett og ett egg av gangen. Ha oppi de tørre ingrediensene og rør til en jevn røre. Rør inn rosiner til slutt. Ha deigen i en smurt kakeform og strø nøtter på toppen. Stek i over-undervarme på 180 °C i 15 minutter. Husk at det kan variere fra ovn til ovn så stikk gjerne en kakepinne i kaken etter 10 minutter for å sikre at midten er fin og flytende. Det er bedre at den er for lite stekt enn for mye stekt for den stivner litt i kjøleskapet. Hvis den skal nytes varm derimot bør du passe på at den ikke blir for rennende.
Avkjøl kaken og sett den så i kjøleskapet til den skal nytes.
Vel Bekomme!
11. februar 2012 at 17:58
Denne har jeg nettopp lagd, og den ble kjempegod! Jeg var litt for ivrig i à spise den mens den var varm sà det rant litt utover ( Slik du hadde skrevet det ville gjòre!) Men smaken var himmelsk! Takk for oppskriften! 🙂
13. februar 2012 at 22:00
Hei Maria:) Så godt å høre:) Ja, den er en kjempegod kake:) Hilsen Mariann.