Muffins til barnebursdagen!

25. juli 2011

Kaker og Søtsaker

I anledning 2-årsdagen til Mali laget jeg disse barnemuffinsene, men det skal sies at de var like populære blant de voksne gjestene. Hvordan man utformer dem er det bare fantasien som setter grenser for, og jeg prøvde meg på både tomlingene-muffins fra Drømmehagen, som er favoritten for tiden, og på noen katt- og mus muffins. Man kan selvfølgelig bruke hvilken som helst muffinsoppskrift, men her har dere den jeg brukte.

Til ca. 12 store muffins trenger du:

  • 120 g mykt smør
  • 1 dl olivenolje
  • 300 gram sukker
  • 3 egg
  • 1 ts muskat
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ss bakepulver
  • 300 gram hvetemel
  • 100 gram grovhakket mørk kokesjokolade
  • 200 g revet gulerøtter

Visp smør og sukker til en lys luftig smørkrem og rør inn oljen. Pisk inn ett og ett egg om gangen. Bland sammen hvetemel og resten av det tørre og tilsett i smørkremen. Vend inn hakket sjokolade og revne gulerøtter til slutt.

Sett muffinsformer i et muffinsbrett, eller bruk doble former på et stekebrett. Fyll formene 2/3 fulle.

Stek i varm stekeovn , på midterste rille ved 200 °C i ca. 20 min. Test ved å stikke en kakepinne eller en fyrstikk i midten av muffinsen. Hvis det er deig på pinnen er den ikke ferdig enda.

Avkjøl litt før de tas ut av muffinsbrettet, de bør være avkjølte før du dekorerer med glasur.

Glasur:

  • 150 g myk naturell kremost
  • 100 g mykt smør
  • 300 g melis
  • Saft av ½ stor sitron
  • Evt. konditorfarge.

Rør sammen og pisk til en glatt og luftig krem. Bruk en skje eller en liten slikkepott og fordel en passende mengde på hver muffins før du pynter den.

God Barnebursdag:)

, , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Muffins med sjokolade og gulrot | MariannMat - 25. juli 2011

    […] MariannMat Gourmetmat til hverdag og fest Hopp til innhold HjemLitt om meg ← Muffins til barnebursdagen! […]

  2. Påskefavoritter – Desserter, Oster og Søtsaker! | MariannMat - 29. mars 2012

    […] 9. Muffins til glede for de minste […]

Leave a Reply