Denne forretten anbefales hvis du vil servere noe enkelt, elegant og kjempegodt! Dette var forretten vår på julaften og egner seg godt hvis man har en litt tyngre hovedrett. Her kan det meste lages på forhånd slik at det kun er anrettingen igjen før servering.
Til 4 personer trenger du:
- 1 loffbaguett, i skiver
- litt olivenolje
- maldonsalt
- salat (frissèe og ruccola f. eksempel)
- 100 g gravet laks, skjært i tynne skiver
- sennepsaus
- 4 ss olivenolje
- 4 ss balsamicoeddik
- 1/2 sitron
- sort pepper
- frisk dill
Pensle olivenolje på baguettskivene og legg de i ovnen på en bakepapirkledd stekeplate på ca 160 grader i 10-15 minutter. Oppbevares i romtemperatur til servering (ikke i plast).
Bland sammen olivenolje, balsamico, sitron, salt og pepper til en god vinagrette.
Vask salaten i iskaldt vann og tørk den godt.
Anrett salaten fint på fatet. Legg et par-tre toastskiver oppå før du legger laksen og fordeler sennepsausen og vinagretten over. Pynt med frisk dill.
Vel Bekomme!
22. januar 2015
Fisk og Skalldyr