Her kommer oppskriften på en ny variant fra «tex-mex kjøkkenet» med klassisk tilbehør. Denne er en fin street-Food variat av tacoen og er fin nå i sommer- og grillsesongen. Klassiske smaker på en ny måte:)
Til 4 personer trenger du (2 taquitos per person)
- 8 tortillalefser
- 100 g cheddarost
- 100 g revet mozzarella
- 400 g kjøttdeig / karbonadedeig
- 2 ss rapsolje
- 1 gul løk i strimler
- 1 grønn paprika i strimler
- 1 ts salt
- 4 ts malt cumin
- 1/2 ts tørket koriander
- 1 ts chillipulver
- 2 ts paprikapulver
- 1/2 ts sort pepper
- 1 fedd presset hvitløk
Tilbehør:
- mais
- guacamole
- salsa
- nachochips
- rømme
Stek kjøttdeigen sammen med olje, løk og paprika til kjøttet er gjennomstekt og løken myk. Tilsett krydderet og hvitløken og litt vann om nødvendig. La det småputre et par minutter.
Fordel fyllet på de 8 lefsene. Fordel osten på lefsene og rull de sammen. Legg de på et fat med skjøten ned. Legg de på varm grill med skjøten ned og grill de til de fr en fin grillskorpe før du snur de rundt og griller de på andre siden. Grill videre i ca 5 minutter på indirekte varme til osten smelter.
Server med klassisk tilbehør og nyt!
Vel bekomme!
27. juli 2016
Farsemat, Meksikansk, Meksikansk