Nachos er en kjapp og enkel rett som garantert faller i smak for den som liker meksikansk mat. Mange vil beskrive nachos som et resultat av tex-mexkjøkkenet, men meksikanerne lagde denne på sin måte før tex-mextrenden kom til USA og de andre vestlige landene. Meksikanerne kalte det gjerne for «totopos» som betyr tortillachips på meksikansk, og ble gratinert i ovnen sammen med ost, salsa, jalapeno og bønnestuing. Her får du oppskriften på en kjempegod og rask nachos inspirert av den meksikanske måten.
Til 2 store og en liten trenger du:
- 200 g tortillachips m/ chillismak
- 1 boks brune bønner
- 1 liten løk
- 1 laurbærblad
- 1/2 ts tørket timian
- 1/2 rød chilli
- 1 ss olivenolje
- 1 ts malt spisskummen
- 2 ss hakket jalapeno
- 150 g grillet paprika
- salt og pepper
- 200 g revet ost
Skru ovnen på 200 °C. Lag bønnestuing av bønner (sil av litt av vannet) og løk med en stavmikser. hell stuingen i en kjele og tilsett laurbærblad, timian, chilli i små biter, olivenolje og spisskummen. Gi det ett oppkok og ta ut laurbærbladet. Legg tortillachipsene i bunnen av en ildfast form og hell stuingen over. Kutt den grillede paprikaen i strimler og jalapenoen i biter og strø over stuingen. Kvern salt og pepper over og legg på rikelig med revet ost. Gratiner i ovnen i 5 – 7 minutter til osten har smeltet.
Server varm nachos med limebåter og salsa. Du kan godt servere med guacamole og rømme også.
Vel Bekomme!
1. februar 2012
Meksikansk, Meksikansk, Nasjonalitet