Dette er en Tex-Mex klassiker som er kjempegod og enkel å lage. I tillegg er den sunn, proteinrik og mettende. Du kan basere den på kjøttdeig om du vil, men jeg synes den er best med mørt biffkjøtt. Servert sammen med en klatt rømme og noen tortillalefser blir dette en kjempegod krydret gryterett.
Til to store og en liten trenger du:
- 400 g oksekjøtt i biter
- 2 ss olivenolje
- 1 gul løk
- 1 stor gulerot
- 1 rød chilli
- 1 fedd hvitløk
- 1 ts chillipulver
- 1/2 grønn paprika
- 1 ts malt spisskummen
- 200 g kikerter
- 200 g brune bønner (f.eks kidney)
- 400 g hakkede tomater
- 2 ss oksefond (konsentrert kraft)
- varmt vann
- salt og pepper
- tortillalefser
- rømme
- frisk koriander til pynt
Rens og kutt løk, gulerot, chilli, hvitløk og paprika. Varm oljen og brun kjøttbitene på pannen sammen med den røde chillien. Tilsett løk, gulerot og grønn paprika og la det putre et par minutter mens du rører. Tilsett spisskummen, chillikrydder, kikerter, bønner, tomater og oksefonden, og rør rundt. Hell på varmt vann til det så vidt dekker kjøttet. Skru ned platen og la gryten småpure uten lokk til så mye av vesken har fordampet at det er en passe konsistens på gryten. Beregn ca 30 minutter på dette. Smak til med salt og pepper.
Server Chili Con Carne med varme tortillas, rømme og frisk koriander.
Vel Bekomme!
6. mars 2012 at 07:15
Jeg elsker chili con carne 🙂 Ser du har mange flere ingredienser enn hva jeg pleier å ha i min. Må teste ut denne oppskrifta neste gang!
6. mars 2012 at 13:14
Hei gretapreta! Ja gjør det, chili con carne kan jo varieres i det uendelige:) Men denne er i alle fall supergod:) Hilsen mariann