Om du skal på piknik, vil ha en god lunsj i helgen, eller er lei av lunsjen på jobben er dette er veldig godt alternativ. Du kan steke kyllingen og lage pitabrødet kvelden i forveien eller eventuelt ha begge deler på lur i fryseren. Men som alt annet er det selvfølgelig best ferskt. Tzatziki er enkelt å lage og holder seg et par dager i kjøleskapet.
Til to store og en liten trenger du:
Pitabrød:
- 2,5 dl lunkent vann
- 25 g gjær
- en klype salt
- 2 dl sammalt hvete
- 4,5 dl hvetemel
Løs opp gjæren i det lunkne vannet og bland i de tørre ingrediensene. Elt til en smidig deig og hev i ca. 1 time. Ta deigen på en melet benkeplate og del den opp i 9 emner som du kjevler eller klemmer flate til de er ca 1,5 cm tykk. Legg de på et bakepapirkledd stekebrett og etterhev i varmluftsovn på 50 °C i ca. 30 minutter. Stek dem i ovnen på 275°C i 2-3 minutter. Snu dem og stek i like lang tid.
De skal blåse seg opp under stekingen og bli hule i midten.
Fyll:
- 2 kyllingfileter
- karri
- 1 ss olivenolje
- salt og pepper
- tre never grønn salat
- 1 tomat
- noen skiver agurk
- 1/2 løk i skiver
Del opp kyllingen i små biter og stek dem i litt olivenolje og krydre med karri, salt og pepper. Kutt salatingrediensene.
Tzatziki:
- 2 dl naturell yogurt
- 1 fedd hvitløk
- 1/3 slangeagurk
- 2 ts sitronsaft
- salt og pepper
Bland presset hvitløk og sitronsaft i yogurten. Del agurken på langs og bruk en teskje til å skrape ut den våte delen i midten. Rasp agurken på et rivjern, og bruk hendene til å skvise ut så mye saft du klarer. Bland agurken i yogurten og smak til med salt og pepper.
Lag en åning i pitabrødet og fyll det med kylling, salatingredienser og tzatziki.
Vel bekomme!
Tilbaketråkk: Tzatziki | MariannMat
Tilbaketråkk: Bocoloco med kylling, basilikumpesto og mozzarella | MariannMat
Tilbaketråkk: Pitabrød | MariannMat