Vil du ha oppskriften på en kjempegod kyllingrett med en supergod saus basert på peanøtter og søt soyasaus? Denne sausen og marinaden som kjøttet serveres med smaker fantastisk godt og gikk rett hjem hos oss alle tre. Mali satt til slutt og rensket sausbillen med fingeren sin;) Satay er den indonesiste nationalretten og serveres ofte med både fisk, svin og andre kjøttyper. Det er også veldig vanlig å få satay i andre land sørøst-asia.
Oppskriften her er inspirert av Lisa Finckenhagen sin oppskrift i hennes bok «Fredag hele uken», men jeg har basert salaten på ris og sukkererter i stedefor glassnudler. Jeg var usikker på hvordan man laget sataysaus fra bunnen av, men det vet jeg nå og det kommer jeg garantert til å gjøre flere ganger:)
Til to store og en liten trenger du:
- 400 g kyllingfilet i strimler
- ris (se anvisning på pakken)
- 1/2 rød chilli i tynne skiver (Tips! server ved siden av hvis du har små barn)
- 1 stor neve salte peanøtter
- 100 g sukkererter i skiver
- 1/3 agurk i tynne strimler, bruk ostehøvel
- saften fra 1 lime
- 3-4 grillspyd
Marinade / peanøtt- og soyasaus:
- 150 g peanøttsmør
- 2 ss ketjap manis (søt soyasaus)
- terning revet ingefær
- 1 fedd finhakket hvitløk
- 2 ss soyaolje
- 1 ts sesamolje
- 1/2 dl vann
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Tre kyllingstrimlene på spydene og legg de på et fat. Fordel 1/3 av marinadesausen over spydene og la de ligge i marinaden i ca 30 minutter. I mellomtiden koker du ris og kutter ingrediensene til salaten. Bland sammen kokt ris, chilli, peanøtter, sukkererter, agurk og saften fra limen.
Grill spydene på høy varme på grillen, snu de ofte. De er ferdige etter ca 5-7 minutter på grillen.
Server kyllingspydene med rissalaten og sataysausen.
Vel Bekomme!
3. september 2012
dressinger og marinader, Fugl, Kylling, Middag, Nasjonalitet, Ris, Sauser