En god hverdagsmiddag som får tankene til å dra mot østen. Råvarene er enkle og relativt rimelige så denne kan du fint lage uten at lommeboken krymper for mye. Karrisausen er både enkel, kjapp og veldig god, og den er ferdig i løpet av den tiden det tar å koke ris. Fyllet i kyllingen består av hakkede peanøtter, baconost og oregano – enkelt og kjempegodt!
Til to store og en liten trenger du:
- 2 store kyllingfileter
- 1 neve grovhakkede peanøtter
- 1 ss baconost
- 1 ss hakket frisk oregano
- jasminris
- 1 boks mais
Karrisaus:
- 2 stk hakket sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- 1 toppet ts karri
- 1/2 dl matfløte
- 1 dl kokosmelk
- 1/2 dl hønsebuljong
- 2 ss olje
- salt og pepper
Kok opp vann og tilbered ris etter anvisning på pakken. Bland inn mais i risen når den er ferdig kokt.
Fres sjalottløk i olje i en kjele til løken er blank. Ikke bruk for sterk varme så løken blir brun. Tilsett hvitløken og karri, og rør rundt så smaken seter seg godt. Tilsett kokosmelk, fløte og buljong, og kok til sausen tykner. Smak til med salt og pepper. Sil sausen før servering.
Lag fyllet ved å blande baconost, oregano og peanøtter. Snitt kyllingfiletene på langs og fordel fyllet inn i de to filetene. Klem igjen rundt kanten og stek i panne til de er gjennomstekt. Det tar ca 10 minutter.
Server nøttefylt kylling med maisris og karrisaus. Pynt med en stilk frisk oregano på toppen.
Vel Bekomme!