Lars-Eriks Tomatsalsa med Chilli

23. oktober 2011

Salater og Grønnsaker, Sauser

 

Lars-Erik svinger seg på kjøkkenet og lager en skikkelig god tomatsalsa med chilli og koriander. Den ble laget en fredagskveld når vi som vanlig meksikansk mat, og denne gangen var det quesedillas som sto på menyen. Denne salsaen kan fint erstatte, og er ikke minst en mye mer spennende variant av salsaen vi kjøper på glass og som mange av oss bruker til taco. Så hvis du har tid til å kose deg litt ekstra med matlagingen en kveld anbefaler jeg at du prøver denne salsaen. Den er rett og slett kjempegod!

Til en porsjon tomatsalsa trenger du: (nok til to personer)

  • 7 mellomstore tomater
  • 1/2 rødløk
  • 2 røde chilli
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ss frisk finhakket koriander
  • 1-2 ss olivenolje
  • limesaft fra 1/2 lime
  • salt og pepper

Vask tomatene og ta av skallet på 4 av dem på følgende måte:

 

Skjær et kryss i skallet over stilkfestet og legg tomaten i varmt vann

 

 

 Hold tomaten under iskaldt vann og skallet vil være lett å få av

 

 

 

Slik ser tomaten ut etter at skallet er av 

 

 

Ta ut den bløte innmaten og frøene på de tre tomatene med skall og kjør med en stavmikser sammen med chilli, hvitløk, limesaft og olivenolje. Finhakk rødløken og bland inn. Ta ut innmaten på de fire skrellede tomatene og hakk tomatkjøttet i passende små biter. Bland tomatene og korianderen inn i salsaen og smak til med salt og pepper.

Vel Bekomme!

Tips! Prøv denne salsaen til Burritos eller Quesedillas med kylling.

 

, , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Quesadillas med Kjøtt og Chilli | MariannMat - 23. oktober 2011

    […] og dette er en utmerket variasjon til meksikansk mat. Denne gangen også med hjemmelaget tomatsalsa som Lars-Erik har stått for, men du trenger naturligvis ikke lage denne selv om du vil ha en […]

  2. Lars-Eriks fantastiske Guacamole | MariannMat - 5. november 2011

    […] for han er rett og slett kjempeflink på meksikansk tilbehør, og er sjefen når det kommer til salsaen vi bruker til texmexmat også. Denne oppskriften er derfor Lars-Eriks spesial og smaker […]

  3. Taco – enkel eller avansert, det bestemmer du selv! | MariannMat - 5. november 2011

    […] 1 porsjon salsa […]

  4. Burritos | MariannMat - 19. november 2011

    […] salsa […]

  5. AdventsTaco med Kylling | MariannMat - 12. desember 2011

    […] salsa […]

  6. Hjemmelaget kebab | MariannMat - 6. januar 2012

    […] og egen fantasi. Lars-Erik har en egenskap til å få til gode sauser som for eksempel guacamole og tomatsalsa, og her har han helt klart laget to sauser til som jeg kommer til å huske godt, og chillisausen […]

  7. Nachos | MariannMat - 1. februar 2012

    […] varm nachos med limebåter og salsa. Du kan godt servere med guacamole og rømme […]

  8. Fylt Paprika med Tacokjøtt og Mangosalsa | MariannMat - 14. juni 2012

    […] tomatsalsa […]

  9. Tacopannekaker | MariannMat - 4. september 2012

    […] 1 porsjon salsa […]

Leave a Reply