Tradisjonell Ravioli med Salviesmør og Pinjekjerner

18. januar 2017

Pasta

Ravioli med Spinat og Ricotta (8)Til jul fikk jeg ravioliform som jeg har ønsket med en stund, og den ble testet allerede i romjulen for verken jeg (…eller min pastaelskende mann…) kunne vente med å lage helt perfekte raviolier. Jeg har laget ravioli uten ravioliform flere ganger før og det blir bra det også, men med dette utstyret får du de helt perfekte. Så hvis du er litt over gjennomsnittet glad i det italienske kjøkkenet og kanskje allerede har en pastamaskin, bør du investere i en pastaform også – det er kjempegøy både å lage og servere disse små herlighetene:)

Det italienske kjøkkenet er kjent for å ha ukompliserte ingredienslister, fokus på gode råvarer og er generelt flinke til å verdsette tradisjonsrik mat. Denne oppskriften er et fint eksempel på det, siden ricotta og spinatfyll er en av de mest kjente fyllene man får i fylt pasta, og salviesmøret er også et superenkel og erkeitaliensk triks i boken!

Til 4 porsjoner trenger du:

Fyll:

 • 300 g frossen hakket spinat
 • 1 boks ricotta
 • 2 stilker vårløk
 • 40 g parmaskinke, finhakket
 • 30 g parmesanost
 • 1/2 ts muskattnøtt, finrevet
 • 1 lite egg
 • salt og pepper

Saus:

 • 150 g ekte smør
 • 6-7 salvieblader
 • 4 ss ristede pinjekjærner

 

Mens pastadeigen er i kjøleskapet lager du fyllet. Dette kan også lages en dag før om det passer bedre.

Varm opp den frosne spinaten mens du rører av og stil. fordamp mest mulig av vannet. Rør inn osten, den finhakkede skinken, vårløken, egget og parmesanen. Vend inn muskatnøtt og smak til med salt og pepper.

Ravioli med Spinat og Ricotta (4)Gjør klar pastamaskinen og hent deigen ut fra kjøleskapet. Legg klart et rent kjøkkenhåndkle til å legge de ferdige ukokte ravioliene på etter hvert som de er ferdige. Sørg for å ha god og ryddig benkeplass. Ha også ekstra durumhvete klart som du kan bruke hvis deigen er litt klissete.

Skjær av en liten del av pastadeigen og kjør den gjennom pastamaskinen. Begynn på tykkeste innstilling (1) og jobb deg oppover til tykkelse nr 6 på pastamaskinen. Skjør til pastaleiven slik at den er noe større enn ravioliformen (hovedformen skal ha plastformen oppi med rillene opp). Legg leiven over formen og trykk lett ned med fingrene i hvert hull. Legg en teskje fyll i hvert hull. Pensle med egg mellom hver ravioli før du legger den andre delen av leiven over. trykk ned med fingrene mellom hver ravioli slik at du får ut mest mulig luft. Kjevle over (det følger med en liten kjevle med ravioliformen) slik at rillene møter kjevlet og deler inn ravioliene hver for seg. Fjern overflødig deig, og løft plastformen og ut av formen og vend ravioliene på kjøkkenhåndkle. Gjenta dette til du har brukt opp pastadeigen.

 

Ravioli med Spinat og Ricotta (6)Ravioli med Spinat og Ricotta (7)Kok opp rikelig med vann med en god klype salt og litt olivenolje i. Rist pinjekjerner og legg til side. Smelt smør i sautepanne sammen med salvieblader.

Rett før servering legger du ravioliene i kokende vann og lar de småkoke i 4 minutter. Hell av vannet og ha ravioliene i salviesmøret og vend lett rundt slik at de blir dekket av smør.

Server ravioli i salviesmør med ristede pinjekjerner.

Vel Bekomme!

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply