Ekte italiensk pastadeig

6. juli 2011

Pasta

Etter å ha smakt ekte italiensk pasta skjønner man at det finnes bedre pasta enn den man får kjøpt på butikken. Selv den ferske butikkpastaen må vike for en hjemmelaget versjon. Det er faktisk mye enklere enn mange tror, man kan lage større porsjoner, fryse pastaen før den kokes slik at det er enkelt å tilberede hjemmelaget pasta selv i en hektisk hverdag.

Til to store og en liten trenger du:

  • 100 g hvetemel (tipo 00)
  • 100 g durumhvete
  • 2 egg
  • en klype salt
  • 1 ts olivenolje

Ha melet på benkeplaten og lag ett hull med fingeren i midten. Legg oppi egg, salt og olivenolje som på bildet. Bruk en gaffel og visp sammen i midten slik at mer og mer mel fester seg til deigen. Elt deigen til en myk og smidig deig. Pakk deigen inn i plast og legg den i kjøleskapet i 20 min.

Da har du pastadeigen klar til bruk og du kan forme den slik du vil. For eksempel til tortelloni eller ravioli. Eller hvis du har en pastamaskin kan du se hvordan du lager pasta med den her.

Vel bekomme!

,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tortelloni – fylt med kjøtt, mascarpone og spinat | MariannMat - 6. juli 2011

    […] MariannMat Gourmetmat til hverdag og fest Hopp til innhold HjemLitt om meg ← Ekte italiensk pastadeig […]

  2. Fylt ravioli – med serranoskinke og basilikumpesto. | MariannMat - 6. juli 2011

    […] 1 porsjon ekte italiensk pastadeig […]

  3. Pastatwist med elgkjøttboller | MariannMat - 12. juli 2011

    […] 1 porsjon pastadeig […]

  4. Agnolotti med chorizo og basilikumolje | MariannMat - 28. juli 2011

    […] 1 porsjon pastadeig […]

  5. Fetafylte tortellini i tomatsaus | MariannMat - 17. august 2011

    […] 1 porsjon ekte italiensk pastadeig […]

  6. Hjemmelaget pasta med pastamaskin | MariannMat - 2. september 2011

    […] pastadeig med denne oppskriften. Del pastadeigen i 12 og still inn pastamaskinen på det tykkeste hakket. Hvis du skal […]

Leave a Reply