Ravioli med Trøffelsaus og Basilikum

15. juni 2012

Nasjonalitet, Pasta

Dette er en pastafavoritt med høy luksusfaktor. Men den er superrask å lage og egner seg godt som en forrett eller en deilig pastamiddag i helgen. Den passer forsåvidt godt en hverdag også med tanke på at den går så raskt å lage, men personlig synes jeg det passer best å spare de eksklusive trøflene til helgen når jeg har best tid til å nyte smakene.

Til 4 personer (6 hvis forrett) trenger du:

  • 500 g fersk ravioli
  • 1 stk sort trøffel
  • friseesalat
  • basilikum
  • godt brød til servering, f.eks foccacia

Trøffelsaus:

  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss maizenna
  • 3 ts trøffelolje
  • 1 dl matfløte
  • 1 dl melk
  • 1/2 sitron, saften
  • salt og pepper
  • en stor neve grovhakket frisk basilikum

Sett på vann til pastaen så det er klart til å legge i pastaen når sausen er ferdig.

Varm olje i en kjele og lag en jevning med maizennamelet. Tilsett matfløte, melk, sitronsaft og trøffelolje og gi den et oppkok. Smak til med salt og pepper.

Legg raviolien i det kokende vannet og tilbered etter anvisning på pakken. Om du har laget den selv kan du følge veiledningene her.

Sil av vannet til pastaen og vend inn i sausen. Vend inn frisk basilikum til slutt.

Server ravioli i trøffelsaus med trøffel i tynne skiver på toppen. Pynt med frisk basilikum og server foccacia til.

Vel Bekomme!

Tips! Bruk en mandolin hvis du har til å kutte trøffelen i tynne skiver.

, , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply