Dette er en pastafavoritt med høy luksusfaktor. Men den er superrask å lage og egner seg godt som en forrett eller en deilig pastamiddag i helgen. Den passer forsåvidt godt en hverdag også med tanke på at den går så raskt å lage, men personlig synes jeg det passer best å spare de eksklusive trøflene til helgen når jeg har best tid til å nyte smakene.
Til 4 personer (6 hvis forrett) trenger du:
- 500 g fersk ravioli
- 1 stk sort trøffel
- friseesalat
- basilikum
- godt brød til servering, f.eks foccacia
- 1 ss olivenolje
- 1 ss maizenna
- 3 ts trøffelolje
- 1 dl matfløte
- 1 dl melk
- 1/2 sitron, saften
- salt og pepper
- en stor neve grovhakket frisk basilikum
Sett på vann til pastaen så det er klart til å legge i pastaen når sausen er ferdig.
Varm olje i en kjele og lag en jevning med maizennamelet. Tilsett matfløte, melk, sitronsaft og trøffelolje og gi den et oppkok. Smak til med salt og pepper.
Legg raviolien i det kokende vannet og tilbered etter anvisning på pakken. Om du har laget den selv kan du følge veiledningene her.
Sil av vannet til pastaen og vend inn i sausen. Vend inn frisk basilikum til slutt.
Server ravioli i trøffelsaus med trøffel i tynne skiver på toppen. Pynt med frisk basilikum og server foccacia til.
Vel Bekomme!
Tips! Bruk en mandolin hvis du har til å kutte trøffelen i tynne skiver.
15. juni 2012
Nasjonalitet, Pasta