Sommersalat med Grillede Nektariner, Spekeskinke og Mozzarella

16. juli 2016

Salater og Grønnsaker

Sommersalat med Grilet Nektarin, Spekeskinke og MozzarellaDette er en enkel og veldig god sommersalat som egner seg godt som lunsj eller en lett middag. Den slo godt an her i hus og blir nok laget flere ganger utover sommeren:)

Til 2 personer trenger du:

  • 2 never krutonger (6 brødskiver uten skorpe i terninger, vendi i 2 ss olivenolje og salt og pepper, stekes på 165 grader i 15 min)
  • 100 – 150 g spekeskinke
  • 2 never vasket og tørket ruccola
  • 125 g fersk mozzarella
  • 4 stk nektariner, delt i to
  • 2-3 reddik, skåret løvtynt (gjerne med mandolin)

Dressing:

  • 3 ss søt balsamico
  • 6 ss god olivenolje
  • salt og pepper
  • 1 ts sitron

Vend ruccolaen (og gjerne noen blader fra reddikken) i litt av dressingen, og fordel det på to fat.

pensle innsiden av nektarinene med litt olje og dryss over litt salt før du legger de på grillen med kuttsiden ned i ca 2 minutter. Fordel nektarinene på fatene.

Fordel mozzarella, spekeskinke og reddikker på fatene. Hell over mer dressing og fordel krutongene over til slutt.

Nytes gjerne med et glass vin til:)

Vel Bekomme!

, ,

No comments yet.

Leave a Reply