Dette er en enkel og veldig god sommersalat som egner seg godt som lunsj eller en lett middag. Den slo godt an her i hus og blir nok laget flere ganger utover sommeren:)
Til 2 personer trenger du:
- 2 never krutonger (6 brødskiver uten skorpe i terninger, vendi i 2 ss olivenolje og salt og pepper, stekes på 165 grader i 15 min)
- 100 – 150 g spekeskinke
- 2 never vasket og tørket ruccola
- 125 g fersk mozzarella
- 4 stk nektariner, delt i to
- 2-3 reddik, skåret løvtynt (gjerne med mandolin)
Dressing:
- 3 ss søt balsamico
- 6 ss god olivenolje
- salt og pepper
- 1 ts sitron
Vend ruccolaen (og gjerne noen blader fra reddikken) i litt av dressingen, og fordel det på to fat.
pensle innsiden av nektarinene med litt olje og dryss over litt salt før du legger de på grillen med kuttsiden ned i ca 2 minutter. Fordel nektarinene på fatene.
Fordel mozzarella, spekeskinke og reddikker på fatene. Hell over mer dressing og fordel krutongene over til slutt.
Nytes gjerne med et glass vin til:)
Vel Bekomme!
16. juli 2016
Salater og Grønnsaker