Enkel Lasagne med Urter og Mozzarella

6. september 2013

Pasta

Lasagne er alltid velkommen på middagsbordet vårt og siden jeg lider litt av en over middels interesse for mat bare må jeg lage en vri hver gang – defor kommer det her an ny variant på den klassiske kjøttlasagnen, denne gangen med masse urter og et lokk av fersk mozzarella:)

Til fire personer trenger du (15 x 25 cm)

  • 6-8 pastaplater
  • 125 g fersk mozzarella
  • parmesan
  • olivenolje
  • godt brød

Kjøttsaus:

  • 1 gul løk i biter
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss solsikkeolje
  • 400 g karbonadedeig
  • 400 g hakkede tomater
  • 3 store tomater i grove biter
  • 1 stor neve basilikum
  • 1 stor neve timian
  • 1 stor neve oregano
  • salt og pepper

Hvit saus:

  • 2 ss smør
  • 1 toppet ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • 1/3 revet muskattnøtt
  • salt og pepper

Start med å frese løk og hvitløk i pannen med litt olje til løken er blank. Tilsett kjøttdeig og stek den på sterk varme til den er gjennomstekt. Ha tomater, hakkede tomater og urter i en kjøkkenmaskin og kjør til en jevn saus og hell i stekepannen sammen med kjøttet. La sausen småputre noen minutter til noe av vesken er fordampet. Smak til med salt og pepper.

Smelt smør og visp inn mel til en jevning. Tilsett melken litt etter litt og la den hvite sausen koke opp imellom hver gang slik at den tykner. Riv muskattnøtt over og smak til med salt og pepper.

Forvell pastaplatene i ett minutt i kokende vann før du legger de på et rent kjøkkenhåndkle rett før du skal legge de i formen (dette kan du droppe hvis du ikke har tid)

Legg kjøttsaus, hvit saus og pastaplater lagvis i en form. Avslutt med hvit saus og fordel mozzarellaen jevnt utover.

Stek i povn på 200 grader i ca 20 – 25 minutter.

Server med godt brød, parmesan og gjerne en god salat til.

Vel Bekomme!

, ,

No comments yet.

Leave a Reply