Risoni med Kylling og Sopp- og Tomatsaus – på Piknik!

28. august 2013

Fugl, Kylling, Pasta

Dette er en pastarett med en pastatype som er formet som små riskorn og som egner seg godt i gryter og supper. Her har jeg laget er kjempeenkel tomatsaus som jeg serverer til den kokte risonien med kyllingbiter. Denne dagen spiste vi piknik på tomta vår og derfor puttet jeg bare den kokte pastaen i en boks etter at jeg hadde vendt den godt i olivenolje, mens tomatsausen puttet jeg på en termos så den holdt seg varm. Kyllingen hadde jeg valgt å gjøre veldig enkelt denne dagen og kjøpte rett og slett en ferdig grillet kylling som jeg plukket fra hverandre før jeg dro. Så puttet jeg parmesan og basilikum i sekken og dro –  på denne måten kan du servere en supert måltid selv på piknik.

Til to store og en liten trenger du:

 • 250 g risoni
 • olivenolje
 • 1 grillet kylling
 • 6 store tomater uten det våte i modten eller 1 boks hakkede tomater
 • 1/2 gul løk
 • 1 fedd hvitløk
 • 10 små champignon
 • 1 neve basilikum
 • 1 neve oregano
 • salt og pepper
 • parmesan og brød til servering

Kok vann og tilbered risonien etter tilberedning på pakken. Vend i olivenolje og ha i en beholder med lokk.

Grovhakk løken og fres i pannen med litt olje hvitløk. Tilsett soppen i skiver og stek et par minutter sammen med løken. Grovhakk tomatene og hell i pannen. Tilsett finkuttede urter og smak til med salt og pepper. Ha den varme sausen i en termos.

Plukk den ferdiggrillede kyllingen fra hverandre og legg i en beholder med lokk.

Pakk parmesan og evt basilikum og et godt brød i sekken sammen med bestikk, fat og drikke – så er det bare å nyte god mat under åpen himmel:)

God piknik!

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply