Kjøttboller er både raskt å lage og er en favoritt for de fleste barn. De er også fine å lage mange av om gangen og fryse ned til kjemperaske middager utover høsten. Men det trenger ikke ta lang tid selv om du må lage det fra bunnen av heller – denne oppskriften gir deg en kjempegod kjøttbolle- og pastamiddag på under halvtimen. Et godt tips er å ha foodprosessoren fremme på benken – den hjelper deg å lage superraske middager. Jeg bruker den veldig mye i mine hverdagsretter som krever at det skal gå raskt.
Til to store og en liten trenger du (ca 25 kjøttboller):
Kjøtboller:
- 400 g karbonadedeig
- 1 stor gulrot
- 1 gul løk
- 1 liten neve fersk timian
- 1 ss tomatpurè
- 1 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1 ss olje og 1 ss smør til steking
Tomatsaus og pasta:
- 2 bokser hakkede tomater med basilikum og oregano
- salt og pepper
- 1 neve timian
- 2 ss olivenolje
- 4 blader salvie
- 250 g fersk tagliatelle pasta
Start med kjøttbollene. Sett på raspebladet på foodprosessoren (evt rasp gulrotenog kutt løken for hånd) og kjør gjennom renset løk og gulrot til tynne strimler. Bytt til eltekniv og tilsett kjøtt, tomatpurè, timian, salt og pepper og kjør i 2-3 minutter til du har en jevn og fin farsedeig (du kan naturligvis også elte for hånd).
Fukt hendene med vann og form passe store kjøttboller som du legger rett i en varm stekepanne med olje og smør. Når du har laget alle kjøttbollene lar du de steke viderepå alle sider til de er brune og fine.
Mens du venter lager du tomatsausen. Denne lager du også i foodprosessoren og du trenger ikke vaske bollen om du vil spare tid. (Du skal varme sausen i pannen med kjøttbollene likevel så eventuelle kjøttrester blir kokt). Sett på kniven i foodprosessoren og hell i hakkede tomater, timian, salt og pepper, salvie og olivenolje. Kjør til en jevn og fin saus og hell i pannen med kjøttbollene. La sausen putre i 5 minutter. Smak gjerne til med mer salt og pepper.
Kok pasta etter anvisning på pakken.
Server kjøttboller med gulrot i tomatsaus med fersk pasta og gjerne et godt brød.
Vel Bekomme!
24. september 2013
Farsemat, Pasta