Hjemmelagde kjøttkaker, karbonader og kjøttboller

12. juli 2011

Farsemat, Vilt

Hjemmelaget farsemat er sunnere, og bedre på smak enn vanlig kjøpt farsemat. Man kan lage karbonader, kjøttkaker og kjøttboller, og porsjonere i fryseposer sik at mange fremtidige middager ligger klar i fryseren.

Jeg har brukt elgkjøttdeig, men man kan fint bruke karbonadedeig eller kjøttdeig. Hvis man bruker kjøttdeig trenger man ikke å tilsette medisterdeig.

 

Til 2 kg elgkjøtt / karbonadedeig trenger du:

  • 1/2 kg medisterdeig
  • 1 stor hakket løk
  • 2 ss hakkede enebær
  • 1 egg
  • salt og pepper

Bland alle ingrediensene med kjøttet til du får en jevn blanding.

 

 

Form farsen til ønsket form og stek på middels varm panne i litt smør. Halvstek de du skal fryse slik at de fortsatt er litt rå i midten. Da blir de saftigere når du tar de opp og ferdigsteker de.

Når jeg lager burgere bruker jeg å lage i passende størrelser til oss i familien som på bildet. En liten, en litt større og en stor burger, slik som jeg gjør med burgerbrødene. Da passer det til oss når vi tar det opp fra fryseren, og vi slipper å kaste mat. Kjøttboller og kjøttkaker pleier jeg å veie opp ca 300 g i hver pose.  

Tips! Når du bruker viltkjøtt får du ofte en strammere smak på kjøttet enn når du bruker karbonadedeig. det er en smakssak hvor mye av viltsmaken man vil ha, og du regulerer det med mengde medisterdeig du bruker. I min oppskrift med 1/2 kg medisterdeig på 2 kg elgkjøttdeig beholder du viltsmaken godt.

Lykke til!

, ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Elgkaker med grov Potetmos, Soppsaus og Blåbærgele | MariannMat - 7. september 2011

    […] du har kjøttdeig liggende i fryseren kan du ta en titt på denne linken for å se hvordan du kan lage hjemmelagde […]

Leave a Reply