Pizza i mange varianter lages ofte hos oss og denne gangen ble det pizzahorn som har vært laget mang en gang siden studietiden.Fyllet har variert fra kylling til kjøttdeig, og denne gangen prøvde jeg meg på en liten desembervri med nellik. Julestemningen er på topp og da kommer også lysten på julesmaker og da er jo nellik et naturlig valg. Denne oppskriften kan du fint bruke selv om du ikke vil ha nelliksmak, da ser du bare bort fra nelliken og bruker de andre ingrediensene. Vi ble veldig fornøyd med disse hornene og kommer til å kalle dem julepizzahorn heretter;)
Til 6 horn trenger du:
Bunn:
- ca 1 dl lunkent vann
- ca 200 g hvetemel
- 1 ss olivenolje
- 1/2 ts salt
- 1/2 pakke gjær
Fyll:
- 200 g karbonadedeig
- 3 ss tomatpuré
- 1/4 boks hakkede tomater
- 1/2 løk i biter
- salt og pepper
- 1 ts malt nellik
- fersk eller tørket basilikum
- hvitost
- sammenvispet egg til «lim»
Lag bunn ved å blande alle ingrediensene. Tørr gjær blandes ut i melet før vesken tilsettes, og fersk gjær løses opp i det lunkne vannet. Juster konsistensen med hvetemel og kna til du har en fin og jevn deig som ikke kleber. La den heve i ca 20 – 30 minutter.
Lag fyllet ved å steke kjøttet og tilsette de andre ingrediensene. Fersk basilikum tilsettes på slutten og tørket tilsettes med en gang.
Kjevle ut runde leiver av deigen og legg på fyll på den ene halve delen. Legg en skive ost over og legg litt egg rundt kanten. Brett den andre halvdelen over og trykk igjen rundt kanten. Legg de på et bakepapirkledd stekebrett.
Legg litt revet hvitost over og stek i ovnen på 220 °C i ca 10 minutter, eller til de har fått en gyllen farge.
Server varme pizzahorn med nelliksmak i romjulen som en fin variasjon til julematen. Og lag gjærne mange når du først er i gang for disse er superfine å ha på lur i fryseren. De er også kjempefine å sende med i matpakken til både store og små:)
Vel Bekomme!
8. desember 2011 at 17:59
Nam. Disse ser kjempegode ut, smart å gjøre dem sesongbetonte med nellik!
13. desember 2011 at 16:25
Takk for det, Siri! Ja, jeg liker å variere og eksperimentere litt. Hilsen Mariann.