Her kommer oppskriften på et kjempegodt smørbrød som er en fin variasjon til vanlige snitter og smørbrød. Disse frister med både friske smaker og herlige farger, så her er det bare å glede seg til både matlagingen, anrettingen og spisingen etterpå:) Disse er perfekte som enkel kald mat til for eksempel konfirmasjoner, barnedåper og 17-maifeiringen, men fungerer også fint som en helgelunsj hvis du vil gjøre litt ekstra stas på deg selv og dine:)
Til 4 personer trenger du:
- 4 skiver dansk rugbrød
- 4 kokte egg, avkjølt (medium egg legges i kokende vann og kokes i 9 min)
- 400 g ferske nykokte reker med skall
- 1 moden avocado
- 1/2 fedd presset hvitløk
- 1 håndfuller blandet urtesalat (bland f.eks dill, persille og spirer)
- 1 ss olivenolje
- salt og pepper
Sitronmajones:
- 1 eggeplomme, romtemperert
- 1 ts hvitvinseddik
- 1 ts dijonsennep
- 1 klype salt
- 4 dl solsikkeolje
- 1/2 sitron, skallet
- 1/2 ts kajennepepper
Majonesen lager du enkelt ved å blande sammen eggeplomme, eddik, sennep og salt. Bruk en stavmikser eller elektrisk håndvisp og visp mens du tilsetter litt og litt av oljen til du ser at den tykner. Det er enklere å få den luftige majoneskonsistensen om du bruker elektrisk visp, men du kan også få til dette med vanlig håndvisp. Smak til med pepper og sitronskall til slutt.
Rens rekene. Ta av skallet på eggene og del de i skiver med en eggdeler. Del avocadoen i to og ta ut fruktkjøttet med en skje. Mos den med en gaffel og smak til med salt, pepper og 1/2 fedd presset hvitløk. Ta i litt sitron for å bevare grønnfargen lengre.
Grovkutt urtene og bland de sammen til en frisk og grønn salat. Vend inn salt og olivenolje.
Smør avocado utover skivene. Legg eggene over før du legger rikelig med reker oppå eggene. Topp med frisk urtesalat og sitronmajones.
Vel Bekomme!
15. april 2016
Fisk og Skalldyr, Småmat og Snacks