Her kommer et annet forslag til smørbrødbordet. Denne gangen også med roastbiff og en kjempegod estragonmajones. Sammen med rekesmørbrødet publisert tidligere utfyller disse smørbrødene hverandre veldig bra. Da trenger du egentlig ikke noe mer enn en god kake og litt bobler i glasset for å redde maifesten;)
Til 4 personer trenger du:
- 4 skiver dansk rugbrød (eller et annet godt grovt brød)
- 200 g ytrefilet eller mørbrad av storfe (du kan også kjøpe ferdig stekt og skivet roastbiff for å gjøre det enkelt)
- salt og pepper
- 2 ss smør
- olivenolje
Estragonmajones: (kan fint lages et par dager i forveien)
- 1 eggeplomme
- 1 ts dijonsennep
- 1 ts hvitvinseddik
- en klype salt
- 4 dl solsikkeolje
- 1,5 ss finhakket estragon
Garnityr:
- 8 små sølvløk (bruk gjerne de syltede som er på glass)
- 8 cornichoner (små hele syltede agurker)
- 4-8 stk kapers
- 2 poteter i tynne skiver (her kan du også kjøpe ferdig saltet potetgull)
- 5 dl solsikkeolje til fritering av potetchips
- karse til pynt (kan sløyfes)
Estragonmajonesen lager du ved å blande eggeplomme, eddik, sennep og salt i en bolle. Visp med en elektrisk håndvisp mens du tilsetter olje litt etter litt. Visp til du har en fin majoneskonsistens. Vend inn finhakket estragon til slutt og smak til med salt og pepper.
Vend kjøttet godt i salt og pepper og brun det godt på høy varme på alle sider i smør og olje, ca i 3-4 minutter. La kjøttet hvile 10 minutter før du skjærer det i tynne skiver.
Fritèer de tynne potetskivene i olje på ca 150 grader. La de renne av på kjøkkenpapir før du salter de med lett hånd.
Smør skivene med litt smør før du fordeler roastbiffen på skivene. Fordel estragonmajones, cornichoner delt i to, kapers, sølvløk og potetchips på smørbrødene. Pynt med grønn frisk karse til slutt.
Vel Bekomme!
16. april 2016
Småmat og Snacks