En hyllest til Rabarbraen!

17. juni 2012

Diverse

Rabarbraplanten er en av mine favoritt matingredienser. Den har en syrlighet som er med på å løfte og balansere mange retter og den er enkel å både rense og tilberede. Jeg har ved flere tidligere anledninger skrytt av rabarbraplanten i hytteveggen på Hvasser og takket være den har det også blitt laget forskjellige retter som har fått sin plass her på bloggen. I dette innlegget har jeg samlet mine favoritter som forhåpentligvis vil gi deg inspirasjon til både sylting, desserter og bakst.

 

 

 

 

1. Syltetøy med rabarbra og jordbær

Kjempegodt sommersyltetøy… som smaker hele året;) Så lag nok! Jordbær og rabarbra er to fantastiske råvarer som passer utmerket godt sammen.

 

 

2. Hvit sjokoladeis med Rabarbra og Mariekjekscrumble

En dessertfavoritt fra sommeren 2011. Anbefales til festlige lag.

 

 

 

3. Rabarbrais i kremmerhus

Dette er også en dessert fra sommeren 2011, men med et litt mer hverdagslik preg.

 

 

 

 

4. Rabarbrapai

Dette er Janickes rabarbrapai, en kjempeenkel og supergod sommerdessert med blant annet vaniljekrem.

 

 

Fin å oppbevare i kjøleskapet

5. Rabarbrasirup

Dette er det perfekte tilbehøret til vaniljeis eller en summeredition av crepes (franske pannekaker).

 

 

 

6. Rabarbrasorbet

Søt og frisk sommeris:)

 

 

 

7. Vaniljeis med jordbærcoulis, rabarbra og balsamico

En enkel og delikat dessert som ikke tar all verdens med tid å lage:)

Håper du har funnet litt inspirasjon til sommerens rabarbraretter. Prøv å putt rabarbra i brød og rundstykker også, det har jeg tenkt å gjøre;)

Hilsen Mariann:)

, ,

No comments yet.

Leave a Reply