Snurregrissini med sesamfrø

11. september 2012

Gjærbakst, Småmat og Snacks

Grissini er egentlig utformet som enkle lange tynne brødpinner, men her er en variasjon hvor jeg har tvinnet pinnen før den ble stekt. Deig og remgangsmåte er akkurat den samme som vanlig grissini.

Til ca 10 tvinnede grissinier trenger du:

  • 2 dl vann
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 2 ss olivenolje
  • 250 g hvetemel
  • 10 g salt
  • maldonsalt og sesamfrø

Bland sammen alt det tørre før du blander det sammen med vesken. Elt deigen og la den hvile i ca 20 minutter.

Rull ut lange tynne pinner tvinn de sammen før du legger de på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle de med vann og dryss over maldonsalt og sesamfrø.

La pinnene hvile i 15 minutter til før du steker de i ovnen på 180 °C  i 10 – 15 minutter. Avkjøl på stekebrettet. Oppbevar brødpinnene i en tørr beholder i romtemperatur.

Server disse til for eksempel gazpacho eller en annen suppe. De er også supre som en del av en tapasrett.

Vel Bekomme!

,

No comments yet.

Leave a Reply