Grissini er italienske brødpinner som man ofte får servert som aperitiff mens man venter på maten på italienske restauranter. Disse er raske å lage og kan oppbevares lenge i skapet. De er perfekte å ha som en del av en tapas og kan dyppes i forskjellige gode aiolier og sauser. Grissini sies å ha sin opprinnelse allerede fra 1300- tallet, i alle fall i følge wikipedia.
Til ca 15 lange pinner trenger du:
- 2 dl vann
- 1/2 pose tørrgjær
- 2 ss olivenolje
- 250 g hvetemel
- 10 g salt
- valmuefrø
Bland sammen alt det tørre før du blander det sammen med vesken. Elt deigen og la den hvile i ca 20 minutter.
Rull ut lange tynne pinner og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle de med vann og dryss over valmuefrø. Eventuelt kan du drysse over salt eller sesamfrø.
La pinnene hvile i 15 minutter til før du steker de i ovnen på 180 °C i 10 – 15 minutter. Avkjøl på stekebrettet. Oppbevar brødpinnene i en tørr beholder i romtemperatur.
Server disse som en del av en tapasrett, som fingermat eller til supper og pastaretter.
God baking!