Gazpacho er en klassisk spansk suppe som serveres kald. Den brukes ofte som forrett og passer ypperlig nå om sommeren. Den går utrolig raskt å lage og den skal stå i kjøleskapet til servering. Du bruker ca 10 minutter på å lage den. Denne suppen kan lages på forskjellige måter, men ingredienser som er veldig vanlig i gazpacho er paprika, tomat, olivenolje, hvitløk, chilli, pepper og agurk. Suppen har sitt opphav i Andalucia og tradisjonelt er det vanlig å tilsette gammelt brød i suppen, men det har jeg utelatt her. Denne friska og smaksrike suppen anbefales som en rask, og lettvindt forrett. Jeg har valgt å tilsette litt ekstra chilli i min versjon av suppen for jeg liker den krydrede smaken, men her kan du smake deg frem til hvor sterk du selv vil ha den.
Til ca 1 liter suppe (4 forrettet) trenger du:
- 2 store tomater
- 1 rød paprika
- 1/2 agurk
- 2 fedd hvitløk
- 1 rød chilli
- 400 g hakkede tomater
- 2 ss olivenolje
- 1 neve frisk koriander
- 1/2 rødløk
- saften fra 1/2 lime
- salt og pepper
- Grissini til servering
Grovhakk tomatene, paprikaen, agurken, chillien og rødløken og putt opp i en kjøkkenmaskin. Kjør alt sammen til finkuttede biter. Tilsett finkuttet hvitløk, de hakkede tomatene, olivenoljen, korianderen, limesaften og kjør alt sammen til en jevn suppe. Smak til med salt og pepper.
Server kald gazpacho med grissini og en kvist frisk koriander.
Vel Bekomme!
25. juni 2012
Nasjonalitet, Supper