Kalvestek med Ratatouillesaus og Fusillipasta

10. september 2012

Kjøtt, Okse

God hverdagsmat

En enkel og kjempegod rett som du godt kan lage hvis du har rester av kalvestek fra helgemiddagen. Du kan også bruke andre kjøttyper som svin og kylling til denne retten.

Til to store og en liten trenger du:

  • 400 g kalvestek (bruk gjerne en større stek og ha rester)
  • smør
  • salt og pepper
  • frisk timian til pynt
  • balsamicodressing
  • gjerne litt parmesan

Ratatouillesaus og pasta:

  • 250 g fusilli (skruepasta)
  • 1/2 grønn squash
  • 1 grønn paprika
  • 2 tomater
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss tomatpesto
  • saften fra 1/2 sitron
  • salt og pepper

Gni kalvesteken inn med salt og pepper og brun den i smør på alle sider. Sett den i ovnen med temperaturmåler og stek på 165 °C til du har en kjærnetemperatur på 60 °C. Hvis du vil tilberede middagen på en raskere måte kan du godt bruke kalvebiffer eller annet kjøtt i stede.

Ratatouillesausen lager du ved å kutte squash, paprika og tomater i grove biter og finhakke de i en kjøkkenmaskin. Tilsett pesto, sitronsaft og olivenolje og kjør alt i noen sekunder før du freser det i litt olje i en stekepanne. La sausen putre litt på svak varme og tilsett mer veske om nødvendig.

Når kjøttet er ferdig lar du det hvile på kjøkkenbenken mens du koker pasta.

Kok opp rikelig med vann med olje og salt i og kok pastaskruene etter anvisning på pakken. Hell av vannet og ved pastaen inn i sausen rett før servering.

Server skiver av kalvestek med fussiliskruer i ratatouillesaus og balsamicodressing. Pynt med timian og ha gjerne litt parmesan på toppen.

Vel Bekomme!

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply