Pikekyss

26. mars 2013

Dessert, Kaker og Søtsaker

Pikekyss, eller marengs om du vil, er noe av det enkleste søtsaker du kan lage. De består kun av eggehviter og sukker eller melis, og eventuelt en smakstilsetning om du vil. Du kan forme marengsen slik du vil og er for eksempel en elementær ingrediens av pavlovakaker. Her kommer oppskriften på enkle og gode pikekyss.

Til ca 20 pikekyss trenger du:

  • 4 eggehviter
  • 200 g sukker
  • evt. fargestrø til pynt

 

 

Sett ovnen på 70 grader. Skill eggehvitene fra plommen. La gjerne eggene være romtempererte. Visp eggehviten hvit. Tilsett sukkeret litt etter litt og fortsett å pisk til eggehviten er stiv. Den skal være så stiv at du kan snu bollen på hodet uten at noe faller ut. I en foodprosessor går dette ganske fort (2-3 minutter) og med en håndmikser tar det litt lengre tid.

 

 

 

Fyll en sprøytepose med blandingen og sprøyt topper på et bakepapirkledd stekebrett. Sett brettet i ovnen og tørk marengsen i 1,5 – 2 timer. Dra bakepapiret over på en rist og avkjøl før du flytter de over i en lufttett beholder. Oppbevar i romtemperatur.

Tips! Når du serverer kan du drysse litt fargepulver over som passer til anledningen. Her har jeg valgt gult i anledning påske:)

God baking!

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply