Vafler er en klassiker og lages i de fleste hjem til mange anledninger. Både hytteturer, søndagskos, barneselskap og kaffeslaberas er anledninger disse enkle herlighetene blir satt på bordet, gjerne sammen med ekte rømme og syltetøy. Disse vaflene er proppfull av godsaker og det medfører naturligvis at det finnes sunnere ting å sette på bordet, men disse vaflene er så definitivt verdt det;)
Til 4 store vaffelplater trenger du:
- 2 egg
- 100 g sukker
- 50 g smør
- 1/2 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 2 dl rømme
- 1 dl melk
- 100 g hvetemel
Tilbehør:
- rømme
- jordbærsyltetøy
Visp sammen egg og sukker. Tilsett smeltet smør og visp godt. Tilsett bakepulver, salt, melk og rømme og rør godt. Tilsett melet til slutt og rør til en jevn og fin røre. La røren gjerne hvile litt før du steker de, men det er ikke avgjørende for et godt resultat.
Stek vaflene på ganske høy varme for at de skal bli litt sprø. Avkjøl de på rist. Hvis du heller vil ha myke vafler steker du de på litt lavere varme og legger de på fat med et kjøkkenhåndkle over.
Server nystekte vafler med rømme og jordbærsyltetøy!
Vel Bekomme!
8. januar 2012 at 17:38
Hørtes utrolig gode ut!
12. januar 2012 at 20:22
Takk for det Andrea, de er den beste vaffeloppskriften jeg vet om:) Mariann.
22. januar 2012 at 21:04
Du har glemt å skrive hvor mye smør det er i:)
23. januar 2012 at 14:10
Hei Stine, nå er det gjort:) Takk for at du sa fra. Hilsen Mariann.