Rømmegrøt

13. oktober 2012

Middag, Nasjonalitet

Rømmegrøt smaker veldig godt og i min familie er det like vanlig å servere dette hele året rundt. Mange argumenterer for at ferdigposene man får kjøpt fra butikken gjør matlagingen enklere,  og det stemmer jo i de fleste tilfeller. Men akkurat her er det ingen unnskyldning for å lage hjemmelaget rømmegrøt er faktisk kjempeenkelt og du trenger bare fire ingredienser i tillegg til smør, sukker, kanel og evt rosiner som du må ha uansett.

Til to store og en liten trenger du:

  • 4,5 dl seterrømme (jeg har også forsøkt med lettrømme og det skiller seg ikke, men pass på at du rører godt. Og smaken er selvfølgelig best med ekte rømme;)
  • 1,5 dl hvetemel
  • 4,5 dl melk
  • 1 ts salt
  • kanel, sukker, smør og rosiner

Hell rømmen i en kjele og småkok i 5-6 minutter. Sikt inn ca. halvparten av melet og rør raskt og kraftig. Kok opp igjen og tilsett resten av melet. Spe med litt og litt melk. Rør godt slik at du ikke får klumper og la grøten småkoke ca 5 minutter. Smak til med salt.

Server hjemmelaget rømmegrøt med smeltet smør, rosiner, sukker og kanel, og et glass rød saft. Prøv også med spekemat til, det er kjempegodt:)

Vel bekomme!

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply