Pavlova med Sitronis og Friske Bær

15. mai 2013

Kaker og Søtsaker

Søt, Syrlig, Frisk og Sprø!

Pavlova er en klassiker på kakebordet i mai. Jeg er veldig glad i kombinasjonen av søtt og syrlig i desserter og har derfor valgt å servere den søte marengskaken med sitronis. Masse friske bær og mynte på toppen gir en frisk og deilig innbydende kake som smaker like godt som den ser ut. Marengsbunnen skal være sprø utenpå og myk som marshmellows inni, og det er ikke vanskelig å få det til. Det som er så fint med denne kaken er at du kan lage marengsbunnen god tid i forveien (flere dager faktisk) så tar du bare opp is fra fryseren og kjøper inn friske bær så har du verdens mest delikate kake på en-to-tre. Jeg garanterer at dette blir en suksess! Nedenfor har jeg skrevet noen tips til hvordan du lager den perfekte marengsen.

Tips til perfekt marengs:

 1. Sørg for at utstyret er helt rent
 2. Pass på å ikke få med noe av eggeplommene når du skiller ut hviten
 3. Bruk melis i stede for sukker (sukker avgir mer veske som gir en mer flytende marengs)
 4. Men, bruk 1 ss sukker sammen med eggehviten for å hjelpe den i gang (evt. bytt ut sukker med sitronsaft eller eddik)

Til en kake trenger du:

Marengsbunn:

 • 6 eggehviter, romtemperert
 • 1 ss sukker
 • 1/2 ts salt
 • 400 g melis
 • 1 ts vaniljesukker

Topping:

 • 2 liter sitronis
 • friske bær som jordbær, blåbær, bjørnebær og bringebær
 • frisk mynte
 • melisdryss eller sjokoladedryss
 • evt. norsk flagg til 17.mai

Sett ovnen på 125 grader.

For å få perfekt marengs følger du tipsene ovenfor. Ha eggehvitene, sukker og salt i en kjøkkenmaskin og visp på middels hastighet til hviten har blitt til et mykt skum. Skru opp hastigheten til du kan forme litt fastere topper. Bland sammen melis og vaniljesukker og sikt blandingen. Tilsett melisblandingen litt etter litt mens du visper på lav til middels hastighet. Du skal få en blank og myk marengs. En god “sjekk” av konsistensen er når du kan holde bollen på hodet uten at marengsen endrer fasong.

Marengsbunn før steking

Tegn opp en passe stor sirkel (jeg tok en diameter på ca 23 cm) på et bakepapir og legg det på et stekebrett. Hell marengsen ut ved hjelp av en slikkepott i midten av sirkelen og form marengsen lett utover mot kanten. Stek marengsbunnen nederst i ovnen i ca 1 time. La marengsen avkjøle i stekeovnen etter at du har skrudd av varmen. (Oppbevaring av marengsbunnen bær være i en lufttett beholder i romtemperatur, ikke i kjøleskap).

 

 

 

 

Til 17. maifeiringen:)

Rett før servering former du iskuler av sitronisen og legger på marengsbunnen før du strør over friske bær og mynte. Dryss over raspet sjokolade eller sikt over melis.

Vel bekomme!

 

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply