Dette er en smakfull og rask pastasalat og er både frisk og fyldig på en gang. Ved å blande smakfulle små tomater, basilikum og ristedepinjekjerner inn i den kremete pastaen får du noen spennende munnfuller sammen med den stekte laksen som legges i biter over salaten.
Til to store og en liten trenger du:
- 250 g pastaskruer
- 250 g laksefilet
- 2 ss olivenolje til steking
- 2 dl lettrømme
- 1 ts sitronsaft
- salt og pepper
- 3 ts basilikumpesto
- 3 ss ristede pinjekjerner
- 10 små tomater delt i to
- 2 never babyleaf salat
- maldonsalt
- foccacia eller annet godt brød til servering
Bland sammen rømme, basilikumpesto, sitronsaft, og salt og pepper. Rist pinjekjernene i tørr panne til de er gylne. Vask og kutt tomatene og bland med babyleafsalaten. Dryss over litt salt.
Kok pastaen etter anvisning på pakken. Stek laksefileten i olje på middels til høy varme i 2-3 minutter på hver side eller til den er gjennomstekt. Når du trykker lett på den skal du se at den flaker seg lett.
Vend pastaen inn i rømmen sammen med salaten og pinjekjernene til en kremet pastasalat. Legg fine flak av laksen rundt omkring på salaten og server med varm foccacia.
Vel Bekomme!