Sitronbakt Kylling med Asparges og Estragonsmør

24. mars 2012

Fugl, Kylling, Middag

Raskt, enkelt, sunt og rustikkt!

Dette er en kjempegod middag som egner seg like godt til hverdag som til helg, den er enkel å lage til mange, men egner seg god til en liten familie også. Denne retten lager seg så å si selv i ovnen og smaker friskt, lett og kjempegodt. Den er sunn og mettende og jeg kan nesten garantere at den faller godt i smak hos både store og små. Det håper jeg i alle fall, for det gjorde den definitivt her hos oss.

Når vi lager helstekt kylling til bare oss tre, passer det perfekt å dele en vanlig kylling (1,5 kg) i to. Derfor “helstekes” det her bare en halv kylling, men det er samme fremgamgsmåte hvis du bruker en hel. Da anbefaler jeg å dele den over brystet og brette den utover med innsiden av fuglen ned.

Tilbehøret til denne retten startet med at jeg kom over en fantastisk fin fransk estragon på butikken, og ville lage en god, men rask rett av den halve kyllingen vi hadde i fryseren. Dette var en ukedag og regelen vår er da rask, sunn og enkel. Potetene hadde vi fra før, og asparges er sunt, delikat og mettende. Sitron og annen sitrusfrukt er jo i tiden og jeg har det med å bli inspirert av sesongvarer, og vips så var retten komponert. Denne lever opp til kravene og smaker himmelsk, jeg tror faktisk dette blir en av rettene i påsken.

Til to store og en liten trenger du:

Hold nederst på stilken og dra fingrene oppover for å raskt få av estragonbladene

 • 1 halv kylling med skinn (ca 750 g)
 • 1 sitron i skiver
 • 4 stilker fransk estragon
 • olivenolje
 • salt og pepper
 • 5 poteter
 • 200 g grønn asparges
 • 75 g mykt smør
 • 1 neve finhakket estragon

Tips! Bruk steketermometer så har du full kontroll!

Sett ovnen på 180 °C. Legg sitronskiver og estragon under skinnet på kyllingen. Gni den godt inn med olivenolje, salt og pepper. Hvsi du vil kan du surre litt mathyssing rundt og stikke sitron og estragon inn under, men dette er ikke nødvendig siden du har dette under skinnet. Jeg gjorde det for at det skulle sen fint og litt rustikkt ut, jeg er jo opptatt av at det skal se delikat ut ved servering. Legg kyllingen i en ildfast form.

Del potetene i båter og gni dem inn med olivenolje, salt og pepper. Legg de i den ildfaste formen sammen med kyllingen og stek i ovnen til kyllingen har en kjernetemperatur på 70 °C. Kjenn om potetene er ferdige med en kniv når kyllingen har nådd riktig temperatur. Hvis ikke tar du ut kyllingen og lar den hvile til potetene er ferdig.

Aspargesen knekker naturlig der den går fra å være seig til sprø

Aspargesene tilbereder du ved å først knekke av enden der den naturlig knekker av seg selv. Legg dem så i vann du har kokt opp med olivenolje og salt, men etter at kjelen er dratt av platen. La de forvelle i 1 minutt og avkjøl dem raskt under iskalt vann.

Bland sammen smør, finhakket estragon, salt og pepper. Smøret kan fryses til senere bruk.

Vel Bekomme!

Server sitronbakt kylling med poteter, sprø asparges og estragonsmør.

Vel Bekomme!

, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

 1. Påskefavoritter – Middag (forretter og hovedretter) | MariannMat - 29. mars 2012

  […] 4. Sitrionbakt Kylling med Asparges og Estragonsmør […]

Leave a Reply