Dette er en klassiker som er enkel å lage og kan klargjøres i forveien. Det eneste som gjøres rett før servering er å helle på varm hollandaisesaus. Regelen om at det enkle er ofte det beste gjelder definitivt for denne retten, og man kan til og med droppe sausen hvis man vil gjøre det enda enklere. Jeg serverer den med en vellagret balsamicodressing for å få en fyldig litt søtlig smak til skinken, men dette er heller ikke nødvendig for å få en god forrett. Denne ble servert i forbindelse med at vi måtte lage en melkefri meny, og sausen ble derfor laget med smør uten melkeprotein, men resultatet blir det samme om man bruker vanlig smør. Så hvis du skal ha gjester og leter etter en forrett som går raskt å tilberede og som smaker godt, er denne absolutt å anbefale.
Til 5 personer trenger du:
- 15 store ferske asparges
- 5 skiver parmaskinke
- litt grovt fingersalt
- vellagret balsamicodressing
- frisk oregano
Hollandaisesaus
- 2 ss vann
- 4 eggeplommer
- 1 dl hvitvin
- 2 sjalottløker
- 1/2 sitron
- 150 g smør (evt. uten melkeprotein)
- 1 dl olivenolje
- salt og pepper
Kok opp vann i en stor kasserolle og kok aspargesene i 2-3 minutter. Avkjøl dem i iskaldt vann og la de gjerne ligge i kaldt vann til du skal legge de på serveringsfat. Surr tre og tre asparges inn i parmaskinken og legg de på fatet. Dryss litt fingersalt over. Legg på noen dråper balsamico og litt frisk oregano.
Sausen lager du ved å kutte løken i små biter og koke sammen med hvitvinen til det har kokt inn. Tilsett eggeplommer og vann og pisk mye til du har en jevn blanding. Smalt smør og tilsett i sausen litt etter litt mens du pisker mye. Ha sausen på svak varme mens du gjør dette. Tilsett olivenolje til slutt og smak til med salt og pepper. Hols sausen varm på svak varme, men ikke la den koke.
Hell varm saus på forretten og server.
Vel Bekomme!
Tips til melkefri hovedrett og dessert se under:
Trackbacks/Pingbacks
[…] Vis alle innlegg av mariannmat → ← Asparges med Parmaskinke og Hollandaisesaus – klassisk forrett […]
[…] For oppskrift se her. […]