Dette er en rask og enkel høstsuppe med mange sunne godsaker i. Nå når høsten er her for fullt og vinterkulden er rett rundt hjørnet, er det godt å varme seg på en god og varm suppe. Denne suppen inneholder mange gode grønnsaker, fullkornspasta, pølser og linser, så den gir et sunt og godt sammensatt måltid. Hvis du vil gjøre den enda sunnere kan du bytte ut pølsene med kylling eller kjøttboller av karbonadedeig. Hos oss serverte vi ølbrød med rosmarin til, og det passet veldig godt.
Tanken med denne suppen var å lage en god hverdagssuppe med både norske og italienske smaker. Man er jo gjerne i et norskmodus om høsten når lammekjøttet ligger i alle mulige varianter i butikkhyllene og både skog og åker bugner av norske hærligheter. Norske smaker fra grønnsaker og ølbrød med rosmarin, og italienske smaker fra pasta, tomater, linser og oregano ble en kjempegod kombinasjon, og anbefales på det «varmeste»;)
Til to store og en liten trenger du:
- 1 liter kjøttbuljong
- 150 g gulrot
- 150 g kålrot
- 100 g pasta (f.eks. fusilli)
- 100 g små tomater
- 1 rødløk i båter
- 150 g røde ferdiglinser
- 50 g brokkoli
- en liten neve frisk oregano
- 4 grillpølser i biter
- sort pepper
Tilbehør:
Kok opp 1 liter vann og bland ut buljongterningene før du heller vannet i en kjele. Kutt gulrot og kålrot i små biter og legg i buljongen. La de småkoke i ca.10 minutter før du legger i pastaen. La dette koke videre til pastaen er nesten ferdigkokt og rotgrønnsakene en møre. Tilsett de øvrige ingrediensene og smak til med pepper.
Server høstsuppen ølbrød med rosmarin.
Vel Bekomme!
16. november 2011
Farsemat, Supper