Dette er en kjemperask og enkel fiskerett som er både sunn og smaksrik. Du lager den på 20 minutter, og faller nok i smak hos både store og små. Denne ble laget en dag det var bare Mali og jeg som skulle ha middag, og Lars-Erik spiste middag med jobben. Slike dager bruker jeg minst mulig tid på kjøkkenet og etter å ha brukt 5 minutter på å sette fiskeformen i ovnen og satt på pastaen til koking, brukte jeg ventetiden sammen med Mali. Etter 15 minutter kunne vi sette oss til bords og jeg hadde god samvittighet for å kunne servere en sunt og godt måltid til Mali selv om hun krevde litt mammatid i matlagingen:)
Til to personer (to voksne, for vi fikk rester;) trenger du:
- 400 g skreifilet, skinn og benfri
- salt og pepper
- sitronsaft fra 1/2 sitron
- 400 g hakkede tomater
- noen små tomater
- 1/2 løk
- 1 fedd hvitløk
- olivenolje
- 1 neve sorte oliven
- 2 ss basilikumpesto
- frisk kjørvel, basilikum eller annen urt.
- 200 g pastaskruer
Sett ovnen på 200 °C. Sett på vann til pasta med litt olivenolje og salt. Tilbered pastaen etter anvisning på pakken.
Finhakk løken og hvitløken og surr dette i en stekepanne sammen med litt olje. Tilsett hakkede tomater og bland inn. Hell alt i en ildfast form og legg oppi skreifiletene. Skvis over sitronsaft, og legg oppi oliven og tomater. Kvern over havsalt og litt pepper, og sett i ovnen i ca 15 minutter.
Når du tar fisken ut av ovnen legger du en spiseskje basilikumpesto på hver fiskebit og strør over litt frisk kjørvel.
Server skrei med tomatsaus og pastaskruer.
Vel Bekomme!
Dette ble en favoritt her hos meg. Brukte torsk i stedet for skrei, men det fungerte bra det også. Nydelig med oliven til fisk!!! Tusen takk for oppskriften!
Hei Eva:) Så hyggelig at du er innom bloggen min:) Ja dette er verdens enkleste fiskeoppskrift og jeg er enig i atden er veldiggod;) Hilsen Mariann