Skrei med Tomatsaus, Oliven, Pasta og Pesto

Dette er en kjemperask og enkel fiskerett som er både sunn og smaksrik. Du lager den på 20 minutter, og faller nok i smak hos både store og små. Denne ble laget en dag det var bare Mali og jeg som skulle ha middag, og Lars-Erik spiste middag med jobben. Slike dager bruker jeg minst mulig tid på kjøkkenet og etter å ha brukt 5 minutter på å sette fiskeformen i ovnen og satt på pastaen til koking, brukte jeg ventetiden sammen med Mali. Etter 15 minutter kunne vi sette oss til bords og jeg hadde god samvittighet for å kunne servere en sunt og godt måltid til Mali selv om hun krevde litt mammatid i matlagingen:)

Til to personer (to voksne, for vi fikk rester;) trenger du:

  • 400 g skreifilet, skinn og benfri
  • salt og pepper
  • sitronsaft fra 1/2 sitron
  • 400 g hakkede tomater
  • noen små tomater
  • 1/2 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • olivenolje
  • 1 neve sorte oliven
  • 2 ss basilikumpesto
  • frisk kjørvel, basilikum eller annen urt.
  • 200 g pastaskruer

Sett ovnen på 200 °C. Sett på vann til pasta med litt olivenolje og salt. Tilbered pastaen etter anvisning på pakken.

Finhakk løken og hvitløken og surr dette i en stekepanne sammen med litt olje. Tilsett hakkede tomater og bland inn. Hell alt i en ildfast form og legg oppi skreifiletene. Skvis over sitronsaft, og legg oppi oliven og tomater. Kvern over havsalt og litt pepper, og sett i ovnen i ca 15 minutter.

Når du tar fisken ut av ovnen legger du en spiseskje basilikumpesto på hver fiskebit og strør over litt frisk kjørvel.

Server skrei med tomatsaus og pastaskruer.

Vel Bekomme!

2 tanker om “Skrei med Tomatsaus, Oliven, Pasta og Pesto

  1. Eva Herfjord

    Dette ble en favoritt her hos meg. Brukte torsk i stedet for skrei, men det fungerte bra det også. Nydelig med oliven til fisk!!! Tusen takk for oppskriften!

    Svar
    1. MariannMat Innleggsforfatter

      Hei Eva:) Så hyggelig at du er innom bloggen min:) Ja dette er verdens enkleste fiskeoppskrift og jeg er enig i atden er veldiggod;) Hilsen Mariann

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *