Er du en av de som er svak for de deilige franske makronene? Da vil du like denne oppskriften! Jeg har prøvd og feilet noen ganger for å få til makroner, og det er litt sånn at man må få “følelsen” med den perfekte konsistensen på marengsen før du putter den i sprøyteposen, men med litt øvelse blir alle en mester på makroner.
Denne varianten er smakssatt med søt lakris, fordi jeg rett og slett elsker denne smaken! Men er du mer glad i den salte lakrisen er det bare å bruke det i stedenfor.
Til ca 20 makroner trenger du:
- 60 g eggehvite (ca. 1,5 egg)
- 55 g mandelmel (jeg bruker den fra “Knaseriet” kjøpt på Meny)
- 100 g melis
- 2 ss sukker
- 1 ts lakrispulver (salt eller søtt)
- svart konsitorfarge (jeg bruker den i pastaform)
Fyll:
- 100 g romtemperert smør
- 1/2 dl melis
- 2 ts lakrispulver (salt eller søtt)
- 1 eggeplomme
- 1 ts lakrissirup (salt eller søt)
- Sikt mandelmelet, lakrispulveret og melisen i en beholder.
- Pisk eggehviten med elektrisk visp til den begynner å skumme (bruk en ren og tørr bolle). Tilsett litt sukker av gangen mens du visper, fortsett å visp til marengsen er fast og blank. Vend forsiktig inn mandelmel og melis, lakrispulver og konditorfarge ved hjelp av en slikepott.
- Rør til røren renner av slikkepotten når du løfter litt av røren over bollen. (det er her øvelse gjør mester for å finne riktig konsistens)
- Spray litt matolje på et helt flatt stekebrett og legg på et ark bakepapir. (Hvis du bruker silikonmatte for makroner skal du ikke bruke matfett her)
- Fyll en engangssprøytepose med røren (bruk helst en rund tupp på sprøyteposen). Sprøyt små rundinger ca like store med en 20-kroning. Ha litt mellomrom mellom siden de flyter litt utover. Dunk brettet forsiktig på et kjøkkenhåndkle med undersiden for å få ut evt luftbobler i røren.
- La platen stå i romtemperatur i 1 time (dette danner det glatt, blanke skallet på hver side av makronene)
- Sett ovnen på 150 grader. Stek makronene i 12-14 minutter. Følg med på slutten. Ta de ut og la de avkjøle helt på stekeplaten.
- Pisk smøret til fyllet og tilsett de øvrige ingrediensene mens du visper de inn.
- Legg smørkremen i en engangssprøytepose og sprøyt på en av makronene. Legg en annen makron på den andre siden slik at det former en hel makron.
- Oppbevares i en tett beholder i kjøleskap i opp til 5 dager. De kan også fryses i en tett beholder.
God Baking!
10. juni 2016 at 21:53
Hei!
Utrolig kul oppskrift, skal prøve meg nå i helga etter å ha handla inn ingredienser i dag.
Lurer på – går det an å fryse de med fyllet også, eller må eg ta på fyllet før servering?
30. januar 2017 at 19:57
Hei Fredrikke,
Beklager utrolig sent svar! Har vært ganske uaktiv med bloggingen siden nr 3 kom til verden. Jeg anbefaler å fryse makronene uten fyll, og fylle de før servering.
Hilsen Mariann