Riskrem – med rød saus

1. desember 2012

Dessert, Ris

Riskrem

Riskrem er en av de mest tradisjonsrike dessertene i julen, og det er ikke så rart siden det er både godt, raskt og enkelt. Her har du oppskriften på en kjempegod riskrem

Til ca 4 personer trenger du:

  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 450 g kald risgrøt

Rød saus:

  • 1 dl rød saft
  • 1,5 dl vann
  • 1 ss potetmel
  • 1 ss kaldt vann til å blande ut potetmelet

Riskrem: Pisk kremfløte, sukker og vaniljesukker til krem og rør inn i risgrøten. Sett i kjøleskapet til den skal serveres.

Saus: Kok opp saft og vann. Visp potetmel med 1 ss kaldt vann og rør inn i saften. Kok opp og ta av platen med en gang. Avkjøl og sett i kjøleskap til servering.

Vel Bekomme!

, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Valentinsmeny! En rask 3-retters du kan diske opp med etter jobb på Valentinsdagen 14.februar. Inkluderer overraskelse til slutt;) | MariannMat - 14. februar 2012

    […] dere liker italiensk mat har denne smaksgaranti:)                 Riskrem     Dessert: Riskrem med rød saus   Ja jeg er enig i at denne er veldig “jul”, men den er også superrask siden du en […]

Leave a Reply