Den norske kakebordtradisjonen – Gjesteinnlegg

21. mars 2013

Diverse

Gjestebloggeren Aurora Prois har skrevet et fint og innholdsrikt innlegg om den norske kakebordtradisjonen. Her vil du finne tips til planlegging av mengde og kaketyper til ditt kakeselskap, samt lenker til gode kakeoppskrifter her på bloggen. I tiden som kommer venter både påske, høytidsdager i mai og ikke minst konformasjoner – så dette innlegget håper jeg kommer godt med for mange:)

Velkommen til gjesteblogger Aurora:

Den norske kakebordtradisjonen!

Fest = kakebord! Store kaker, masse kaker, kaker i alle fasonger og smaker. Det er nærmest uhørt hvis en gjest ikke finner en kakefavoritt på kakebordet i konfirmasjonen, i bryllupet, i dåpen eller på jubileet.  Nordmenn elsker kaker og ofte har hver familie sin tradisjon på kakebordet. Kakebord er altså tradisjon, men nye kaker smyger seg inn. Snickers- og oreokake var ikke de vanligste kakene å se på dåpskakebordet i 1992, mens gamle favoritter som kransekake og Verdens Beste fortsatt er populære etter mange års fartstid.

Det tilhører sjeldenheten at alle kakene på kakebordet spises opp. Mange baker etter ordtaket «bedre med for mye enn for lite!». Mengdeberegning er heller ikke lett, men tipsene under burde gjøre det litt enklere!

                                                           Bildet er laget på vegne av et firma som hjelper deg med å sette prikken over i`en på bryllupsinvitasjonene, dåps- og konfirmasjonstakkekortene dine .

 

På et kakebord skal man ta hensyn til jubilantens ønske, men hvis yndlingskaken til konfirmanten er sjokoladekake, trenger det ikke å være åtte sjokoladekaker på bordet. Et perfekt kakebord har noe for enhver smak, og glem ikke allergikerne. Variasjon i kakebordet er lurt. Ha ikke bare søte kaker, men også noe som er frisk og syrlig.

Her er noen favoritter, hvis du leter etter inspirasjon:

En god ide er å servere konfekt eller hjemmelaget Marshmallows ved siden av kakene. Eller hvorfor ikke lag et innbydende fruktfat? Det er også lov å be om hjelp. Det følger mye smiger ved å bli bedt om å ta med den ostekaka som bare du kan bake SÅ god. Velg gjerne et par kakevarianter til kakebordet som lett kan fryses så du slipper å bake alle kakene dagen før, og så kan du også fryse ned restene. En fin detalj er å lage små kakenavnkort med beskrivelse av innhold som settes foran hver kake. Dette er veldig greit for allergikerne, og også kjekt for alle andre. Om du tilfeldigvis skulle oppdage din nye favorittkake, så vet du da hva den heter!

 

Tusen takk til Aurora Prois for sitt gjesteinnlegg! Håper dere ble inspirert til å lage mange deilige kaker i tiden som kommer:)

 

 

, ,

No comments yet.

Leave a Reply