Jeg har hentet opp en gammel favoritt fra bloggen og fornyet bildene til denne deilige basilikumpestoen og håper den vil inspirere til godt tilbehør nå mot sommeren. Basilikumpesto er enkel å lage og har et bredt bruksområde. Denne grønne hærligheten passer supert til pasta, som saus til fisk, kjøtt og på pizza. Det er bare fantasien som setter begrensninger så her er det bare å prøve seg frem. Pestoen holder seg opp til en uke i kjøleskap så ikke lag for mye hvis du ikke vet du kommer til å bruke den opp.
- 1 bunt basilikum
- 40g ristede pinjekjerner
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 dl revet parmesan
- 0,6 dl ekstra virgin olivenolje
- salt og pepper
Opprinnelig ble den italienske pestoen laget i en morter, men i dag er det mest vanlig å bruke en stavmikser e.l. Vask og tørk basilikumbladene og ha de i en skål sammen med ristede pinjekjerner, presset hvitløk og parmesan.
Miks dette sammen. Hell olivenolje i en tynn stråle over blandingen mens du rører. Smak til med salt og pepper.
Tips! Man kan tynne ut pestoen ved å tilsette mer olivenolje hvis man vil ha den som dressing, eller blande den med mager kesam for å få en fyldigere og magrere saus.
Vel bekomme!
Trackbacks/Pingbacks
[…] basilikumpesto […]
[…] 3 ss basilikumpesto […]
[…] 1 dl basilikumpesto […]
[…] 2 ss basilikumpesto […]
[…] 2-3 ss basilikumpesto […]
[…] 4 ss basilikumpesto […]
[…] 2-3 ss basilikumpesto […]
[…] 3 ss basilikumpesto […]
[…] basilikumpesto […]
[…] Tips til en supplerende tapasrett: Tapas – serranoskinke og basilikumpesto […]
[…] 4 ss basilikumpesto […]
[…] 3 ss basilikumpesto […]
[…] basilikumpesto […]