Dette er en pizza jeg selv var skeptisk til før jeg lagde den, men det var ett eller annet ved ideen om å putte brunost på pizza jeg hadde tro på, og måtte derfor prøve det. Jeg hadde laget elgkjøttboller noen dager i forveien, og hvilket kjøtt passer vel bedre til brunost enn norsk elgkjøtt. For å avslutte med stil er det bare tyttebær og seterrømme som manglet. Så var ideen skapt og klar til å testes. Og resultatet ble faktisk kjempegodt, – en litt annerledes pizza med italiensk bunn og pizzasaus, men en smak av ekte norsk fjellvidde.
Til to porsjonspizzaer trenger du:
Pizzadeig:
- 1/4 pakke fersk gjær
- ca. 200g hvetemel (tipo 00)
- 1 romtemperert egg
- 1 dl lunkent vann
- 1 ss olivenolje
- 1 ss melk
Fyll:
- 1 porsjon tomatsaus
- 200 g revet norvegiaost
- 150 – 200g elgkjøttboller
- 60 g gudbrandsdalsost G35
- tyttebær (gjerne i sylteform)
- 1 dl seterrømme
- 2 kvaster rosmarin
Lag pizzadeigen ved å løse opp gjæren i vannet og saltet. Ha melet i en haug på kjøkkenbenken og lag et hull i midten med fingeren. Ha alle de våte ingrediensene i hullet og visp sammen med en gaffel slik at mer og mer av melet blander seg i deigen. Elt til slutt med hendene til du har en fin og smidig deig. La deigen hvile i en bolle under et fuktig håndkle i et par timer.
Ta deigen og del den i to like deler (eller i ønsket størrelse). Kjevle ut en rund leiv og bruk en øse til å fordele tomatsausen fra midten og utover pizzaen i sirkler:
Strø over revet norvegiaost, og legg kjøttbollene utover pizzaen. Legg en bit gudbrandsdalsost på hver kjøttbolle og fordel tyttebær utover.
Stekes i ovnen på 300 °C i 6-7 minutter på over-undervarme. Pass på slik at den ikke steker for lenge.
Server med rømme og en kvast rosmarin.
Vel bekomme!
6. juli 2011
Farsemat, Pizza