En kjempegod porsjonspizza med innbakt skorpe. Den er veldig rask å tilberede siden den er basert på parmaskinke som man bare legger på pizzaen før eller etter du steker den. Denne pizzaen inneholder mange av mine favorittingredienser som brukes mye i det italienske kjøkken, som for eksempel oregano, tomater, parmesan, pinjekjerner, basilikumpesto og rødløk, i tillegg til parmaskinke som jeg allerede har nevnt. Som dressing bruker jeg en litt fyldig og søt balsamicodressing, men du kan for eksempel bruke olivenolje over også. Den innbakte skorpen gjør at den ikke blir så sprø som den ofte kan bli, og minner litt om kanten på en calzone.
Ideen om å lage en pizza som heter paparazzi kom egentlig bare av at jeg syntes navnet klinger bra. Og siden jeg forbinder paparazzi med snikfotografer ville jeg prøve å lage en pizza formet som et firkantet bilde, med en ramme som skjuler en hemmelighet. Den sorte balsamicodressingen gjør at pizzaen får et litt dramatisk uttrykk. Mulig dette er litt teatralsk og kunstnerisk for mange, men kreativiteten tar av og til litt overhånd hos meg. Det er uansett smaken som teller, og denne gikk rett hjem hos oss i alle fall:)
Til to store og en liten porsjonspizza trenger du:
Bunn:
- 300 g hvetemel
- 1/2 pk. gjær
- 1,75 dl lunkent vann
- 1 ts olivenolje
- 1 ts salt
Fyll:
- 1 liten boks tomatpuré
- 2 store tomater i tynne skiver
- 2 soltørkede tomater i små biter
- 125 g mozzarella
- 2,5 ss kapers
- 100 g parmaskinke
- 2-3 ss basilikumpesto
- litt frisk oregano
- 4-5 ss pinjekjerner
Lag pizzadeigen ved å blande alle ingrediensene til en myk og smidig deig. Juster konsistensen med mer eller mindre mel og vann. Deigen skal være myk og smidig. Sett den til heving i ca. 20 minutter. Del deigen i tre hvor den ene er litt mindre enn de andre to. Kjevle deigene til firkanter. Det er lurt å bruke en del mel under kjevling. Snu leiven ofte og dra litt i “hjørnene” slik at den blir firkantet.
Legg på fyllet i samme rekkefølge som ingredienslisten. Tomatpureen smører du utover hele bunnen, nesten helt ut i kanten. Spre de øvrige ingrediensene, bortsett fra oregano og parmesan, utover pizzaen. Ikke legg de helt ut i kanten. Du trenger ikke riste pinjekjernene på forhånd for de får den litt nøtteaktige smaken når de blir stekt. Når alt fyllet er lagt på, bretter du kantene på pizzaene inn slik at litt av tomatpureen blir gjemt under skorpen. Trykk kantene sammen i hjørnene og ned til bunnen langs med kanten slik at den fester seg. Stek pizzaen i ovnen på 300 °C i ca. 7 minutter.
Legg på frisk basilikum og server Pizza Paparazzi med balsamicodressing og revet parmesan.
Vel Bekomme!
11. november 2011 at 20:13
Hei! Kristine fra VG her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, kanskje poster jeg det på Facebook http://www.facebook.com/lesernesvg og twitter http://twitter.com/lesernesvg også 🙂
14. november 2011 at 20:47
Hei Kristine! Takk for det:) Takket være at dere la pizzaen min på VGNett i helgen har jeg nå oversteget 100.000 besøkende:) Jippi:) Hilsen Mariann!
12. november 2011 at 11:55
Den så sykt god ut 😀
14. november 2011 at 12:39
Tusen takk:) Den var kjempegod også:)
14. november 2011 at 20:46
Hei Elise! Takk skal du ha:) Hilsen Mariann
13. november 2011 at 13:00
Sulten nå, ja! To tips i forbindelse med deigen: lag den før du går på jobb om morgenen, bruk omtrent halvparten mengde gjær, kna i ca. 20 min., og la den heve under et fuktig kjøkkenhåndkle til du kommer hjem om ettermiddagen. Når du så kjevler den ut, bruk lette kjevletrykk, og vekselvis hender til å strekke ut deigen, så får den god konsistens. Til steking pleier jeg å forvarme ovnen på full pinn (350 grader) i en god halvtime (ja, sløs med strøm, men jeg lager ikke pizza så ofte). Viktig at selve stekeplaten varmes også. Steketid på 350 celsius er ca. 3-4 min for en “vanlig” pizza. Den må gjerne bli lettere brent i kantene.
14. november 2011 at 12:42
Takk for tips!
13. november 2011 at 14:41
Den gav meg en god ide.
Så utrolig god ut. Kunne tenkt meg å lage den en dag.
Ble sulten gitt.
14. november 2011 at 12:43
Så bra! Takk for det:) Hilsen Mariann