Pizza Paparazzi – med innbakt “ramme”

11. november 2011

Pizza

En kjempegod porsjonspizza med innbakt skorpe. Den er veldig rask å tilberede siden den er basert på parmaskinke som man bare legger på pizzaen før eller etter du steker den. Denne pizzaen inneholder mange av mine favorittingredienser som brukes mye i det italienske kjøkken, som for eksempel oregano, tomater, parmesan, pinjekjerner, basilikumpesto og rødløk, i tillegg til parmaskinke som jeg allerede har nevnt. Som dressing bruker jeg en litt fyldig og søt balsamicodressing, men du kan for eksempel bruke olivenolje over også. Den innbakte skorpen gjør at den ikke blir så sprø som den ofte kan bli, og minner litt om kanten på en calzone.

Ideen om å lage en pizza som heter paparazzi kom egentlig bare av at jeg syntes navnet klinger bra. Og siden jeg forbinder paparazzi med snikfotografer ville jeg prøve å lage en pizza formet som et firkantet bilde, med en ramme som skjuler en hemmelighet. Den sorte balsamicodressingen gjør at pizzaen får et litt dramatisk uttrykk. Mulig dette er litt teatralsk og kunstnerisk for mange, men kreativiteten tar av og til litt overhånd hos meg. Det er uansett smaken som teller, og denne gikk rett hjem hos oss i alle fall:)

Til to store og en liten porsjonspizza trenger du:

Bunn:

 • 300 g hvetemel
 • 1/2 pk. gjær
 • 1,75 dl lunkent vann
 • 1 ts olivenolje
 • 1 ts salt

Legg bunnen på bakepapir

Fyll:

 • 1 liten boks tomatpuré
 • 2 store tomater i tynne skiver
 • 2 soltørkede tomater i små biter
 • 125 g mozzarella
 • 2,5 ss kapers
 • 100 g parmaskinke
 • 2-3 ss basilikumpesto
 • litt frisk oregano
 • 4-5 ss pinjekjerner

Lag pizzadeigen ved å blande alle ingrediensene til en myk og smidig deig. Juster konsistensen med mer eller mindre mel og vann. Deigen skal være myk og smidig. Sett den til heving i ca. 20 minutter. Del deigen i tre hvor den ene er litt mindre enn de andre to. Kjevle deigene til firkanter. Det er lurt å bruke en del mel under kjevling. Snu leiven ofte og dra litt i “hjørnene” slik at den blir firkantet.

Skorpen trenger ikke være så tykk

Legg på fyllet i samme rekkefølge som ingredienslisten. Tomatpureen smører du utover hele bunnen, nesten helt ut i kanten. Spre de øvrige ingrediensene, bortsett fra oregano og parmesan, utover pizzaen. Ikke legg de helt ut i kanten. Du trenger ikke riste pinjekjernene på forhånd for de får den litt nøtteaktige smaken når de blir stekt. Når alt fyllet er lagt på, bretter du kantene på pizzaene inn slik at litt av tomatpureen blir gjemt under skorpen. Trykk kantene sammen i hjørnene og ned til bunnen langs med kanten slik at den fester seg. Stek pizzaen i ovnen på 300 °C i ca. 7 minutter.

Mali synes det var stor stas å få sin egen pizza:)

Legg på frisk basilikum og server Pizza Paparazzi med balsamicodressing og revet parmesan.

Vel Bekomme!

, , , ,

10 Responses to “Pizza Paparazzi – med innbakt “ramme””

 1. Kristine Løwe Says:

  Hei! Kristine fra VG her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, kanskje poster jeg det på Facebook http://www.facebook.com/lesernesvg og twitter http://twitter.com/lesernesvg også 🙂

  Reply

 2. Elisesbakery Says:

  Den så sykt god ut 😀

  Reply

 3. KP Says:

  Sulten nå, ja! To tips i forbindelse med deigen: lag den før du går på jobb om morgenen, bruk omtrent halvparten mengde gjær, kna i ca. 20 min., og la den heve under et fuktig kjøkkenhåndkle til du kommer hjem om ettermiddagen. Når du så kjevler den ut, bruk lette kjevletrykk, og vekselvis hender til å strekke ut deigen, så får den god konsistens. Til steking pleier jeg å forvarme ovnen på full pinn (350 grader) i en god halvtime (ja, sløs med strøm, men jeg lager ikke pizza så ofte). Viktig at selve stekeplaten varmes også. Steketid på 350 celsius er ca. 3-4 min for en “vanlig” pizza. Den må gjerne bli lettere brent i kantene.

  Reply

 4. Inge Borthne Says:

  Den gav meg en god ide.
  Så utrolig god ut. Kunne tenkt meg å lage den en dag.
  Ble sulten gitt.

  Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Pizza Pepperoni | MariannMat - 17. januar 2012

  […] varianter Pizza alla Diavola som kommer på bloggen i løpet av uken. I tillegg fikk de servert Pizza Paparazzi, og alle tre pizzavariantene falt i smak hos både pokergjengen og oss to jentene som hadde […]

Leave a Reply