Vårruller med kylling og papayasalat – Thailand

1. september 2011

Fugl, Salater og Grønnsaker

Vårruller er enkelt og kjempegodt! Man kan fylle dem med det du vil av både grønnsaker, fisk og kjøtt, og de kan friteres, stekes eller spises som de er. Vårruller er mye brukt i det asiatiske kjøkkenet og finnes derfor i mange varianter. Jeg har her forsøkt meg på en thailandsk vri basert på kylling, glassnudler, østers- og soyasaus, bambusskudd og sitrongress. Salaten er basert på papaya og ananas, som sammen med de andre nevnte ingrediensene er klassiske i det thailandske kjøkken.

Når du lager denne retten får du ikke bare en god middag, du har det også morsomt når du ruller vårrullene og det er morsomt å spise hvis du dekker på med chop-sticks. Hos oss tok middagen litt lengre tid enn vanlig siden Mali også skulle spise med pinner;)

Til to store og en liten trenger du:

  • 300 g kylling
  • 6 ss soyasaus
  • 6 ss østerssaus
  • 3 ts sukker
  • 1 stilk sitrongress
  • 100 g risnudler
  • saften av en lime
  • 1 ts ingefær
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 liten neve bambusskudd
  • 1 pakke (10 ark) risark
  • 1 sammenvispet egg
  • Jasminris
  • 2 røde chilli

Papayasalat:

  • 2 never sukkererter
  • 1 boks ananas
  • 1/2 rød papaya
  • 1/2 gul papaya
  • 6 plommetomater
  • 1 neve cashewnøtter
  • 3 stjerneanis til pynt

Tilbehør:

  • Curry pasta
  • Sweet chilli
  • Soyasaus

Kutt kyllingene i små biter og stek på middels varme til de er gjennomstekt. Tilsett soyasaus, østerssaus, sukker, og sitrongress. Sitrongress er kun for å smakssette sausen og skal tas ut før du lager vårrullene. Fjærn tørre blader og kutt stangen i 4 cm lange stenger slik at du lett finner de igjen etter at de har putret sammen med de øvrige ingrediensene. Tilsett limesaft, finhakkede bambusskudd, ingefær og hvitløk og la det surre i ca 5 minutter. Fjærn sitrongresset og avkjøl kyllingblandingen.

Legg risnudlene i kaldt vann i ca. 20 minutter til de er myke.

Bløtlegg risarkene i ca. 1 minutt i kaldt vann. Legg de på et vått kjøkkenhåndkle og legg et par spiseskjeer fyll og risnudler på den ene siden. Brett over den siden som er «minst» av rispapiret, og deretter sidene som vist på bildet. Rull rispapiret sammen og fest enden med sammenblandet egg. Legg de på bakepapir når du er ferdig. Jeg valgte å steke vårrullene siden det er langt sunnere enn å frityrsteke dem, og smaksmessig er de like gode. Stek dem på 200 °C i 10 minutter.

Kok ris etter anvisning på pakken og server med chilli.

Salaten lager du ved å dele papayaene i to og fjerne frøene før du kutter dem i passende biter. Kutt de andre salatingrediensene i passende biter også og pynt med stjerneanis.

Server vårruller med papayasalat, ris og de tre sausene.

Vel bekomme!

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply