Urtemarinert Lammelår med varm Aspargespotet- og Kantarellsalat

Lam med skogens gull

Høsten har kommet og det er tid for godsaker som sopp og lammekjøtt. Denne retten er laget av skiver av lammelår så den tar ikke lang tid å tilberede, så denne kan du lage både til hverdags og til fest:)

Til to personer trenger du:

Gni lammeskivene inn med marinaden

  • 2 skiver lammelår (ca 500 g)
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss grovhakket timian
  • 2 ss grovhakket persille
  • 4 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • 2 ss smør
  • litt olje til steking
  • 1,5 dl rødvin
  • litt ekstra friske urter til pynt

Aspargespotet- og Kantarellsalat:

  • 100 g aspargespoteter, eller andre småpoteter
  • 1 stor neve kantareller
  • 2 ss smør
  • 2 ss olje
  • salt og pepper
  • 4 -6 fedd hvitløk
  • 6 plommetomater
  • 1 liten rødløk

Bland sammen finhakket hvitløk, timian, persille, olje og salt og pepper til en marinade og gni lammeskivene godt inn med dette. La de ligge i 30 minutter. I mellomtiden lager du potet- og soppsalaten.

Skru ovnen på 200 °C. Vask potetene og vend de inn i olje og legg de i en ildfast form. Del tomatene i fire og legg de sammen med potetene. rens hvitløksfeddene og legg de i formen, og del rødløken i båter og legg de også i formen. Fordel smøret i klatter utover og krydre med salt og pepper. Sett formen inn i ovnen. Stek kantarellene i en blanding av smør og olje i ca 5 minutter og legg de i formen sammen med potetene.

Når potetene nærmer seg ferdige bruner du først lammeskivene i olje på hver side på sterk varme, før du skrur ned temperaturen til middels varme, tilsetter litt smør og steker de videre i ca 3 minutter på hver side (steketid avhenger av hvor tykke skiver du har, mine var ca 2 cm tykke). Ta lammeskivene ut av pannen og la de hvile mens du steker ut smakene i pannen med rødvinen. La sjyen putre i pannen i 10 minutter eller til servering. Sil rødvinssjyen.

Server urtemarinerte lammeskiver med varm potet- og kantarellsalat, med rødvinssjy og friske urter på toppen.

Vel Bekomme!

5 tanker om “Urtemarinert Lammelår med varm Aspargespotet- og Kantarellsalat

  1. elia

    Hvorfor bruker du persille? Persille gir ingen smak what so ever, den egner seg mest i salater og som strø over supper. Eller?
    Den klassiske marinaden med hvitløk, rosmarin og dijonsennep gir MYE smak. MEN persille og katareller er en god kombinasjon. Da må ikke persillen bli for innkokt.

    Svar
    1. MariannMat Innleggsforfatter

      Hei Elia,
      Jeg er enig i at rosmarin, hvitløk og dijonsennep er svært gode smakssettere til lammekjøtt, men jeg liker å eksperimentere med nye smaker og det gjorde jeg denne gangen selv om mye av tilbehøret ellers er kjent for de fleste. Kompinasjonen av timian og persille synes jeg blir god, selv om det er riktig som du sier at persillen ikke dominerer. Jeg drysset frisk persille over til slutt både for smakens skyld og for at det skulle se fint ut.

      Hilsen Mariann

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *