Juleskinke er en rask, sunn og kjempegod middag som kan serveres både varm og kald. Denne oppskriften ble laget for at det skulle gå kjapt å få maten på bordet, samtidig som julestemningen skulle være til stede. Middagen er basert på kald juleskinke som serveres med kokte poteter, en kremet litt waldorfinspirert fruktsalat, mild sennepsaus og baguetter, og den smakte sp godt at alle hadde lyst på restene neste dag;)
Til to store og en liten trenger du:
- 600 g kokt juleskinke
- 6-8 små amandinepoteter
- en stor håndfull røde druer
- 1 hjertesalat
- 1 boks ananas i biter
- 2 dl kremfløte
- 1 ss sukker
- valnøtter
- baguetter og evt smør til servering
Mild sennepssaus:
- 2 dl rømme
- 3 ss bodsennep
- 2 ss olivenolje
- 1 ss hvitvinseddik
- 1 ss finhakket dill
- 1 ts sukker
- salt og pepper
Kok potetene møre. Ved små poteter tar dette ca 20 minutter.
Bland sammen alle ingrediensene til sausen.
Pisk krem av fløte og sukker, den skal ikke være for stiv. Vask og kutt hjertesalaten og bland den med druer og ananas før du vender inn kremen og strør valnøtter over.
Ta bort netingen på skinken og den den i passe tykke skiver.
Server skive av juleskinke med kokte poteter, sennepssaus og kremet fruktsalat. Pynt med en kvast dill på toppen:) Sett en kurv varme baguetter ved siden av og gjerne litt smør.
Vel Bekomme!
16. desember 2012
Svin