RabarbraSorbet

27. mai 2012

Dessert, Frukt og bær

Har du lyst på en kjempegod is med deilig smak av sommer? Denne sorbeten er både enkel, frisk og god, og faller garantert i smak hos både liten og stor. Jeg lagde denne med hell uten ismaskin, men rørte et par ganger i løpet av fryseperioden. Denne oppskriften kan du fint fryse i saftis former også.

Til ca 5 dl sorbet trenger du:

  • 1 kg rabarbra i biter
  • saft og skall fra 1/2 sitron
  • 250 g sukker

Tilbehør til denne desserten:

  • sjokoladesaus
  • valnøtter
  • kjeks (link til rabarbraiskrem i kremmerhus med oppskrift på kjeks til is)

 

Kok rabarbrabitene sammen med sukker og sitronsaft og skall i ca 30 minutter. Rør godt og ta bort eventuelt skum. Sil blandingen og tilsett vann til du har 5 dl. Avkjøl.

Hell saften i en frysebeholder og sett i fryseren. Rør om et par ganger mens den fryses. Husk å ta den opp i god tid før servering slik at du kan røre litt rundt før du former kuler. Saftis er ofte veldig hardt og trenger litt tid på seg.

Server rabarbrakuler med sjokoladesaus, valnøtter og kjeks.

Vel Bekomme!

 

, , , , , ,

2 Responses to “RabarbraSorbet”

  1. Morten Pedersen Says:

    Sorbet er godt så lenge det ikke er lime eller sitron.

    Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. En hyllest til Rabarbraen! | MariannMat - 17. juni 2012

    […] 6. Rabarbrasorbet […]

Leave a Reply to Morten Pedersen