Istriologi – vanilje, sitron- og mynte, og jordbær.

14. juli 2011

Dessert

Om sommeren bugner ofte fryseren av is, i alle fall hjemme hos oss, men det er kanskje ikke så rart når man har prøvd ut en del forskjellige smaker på jakt etter den perfekte sommerisen. Det er enkelt å lage denne desserten da alle isene er basert på samme base som du deler i tre og tilsetter smakene før du legger den i fryseren.

Til 3 bokser med is trenger du:

Base:

  • 9 eggehviter
  • 9 eggeplommer
  • 150 g sukker
  • 6,75 dl stivpisket kremfløte

Jordbærsmak:

  • 150 g jordbærpuré
  • 50 g sukker

Sitron- og myntesmak:

  • Skall og saft fra en sitron
  • 1 neve finhakket mynte

Vaniljesmak:

  • 60 g melis
  • 1 ts vaniljesukker

Lag basen ved å piske eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt etter litt og pisk til du har en stiv og seig masse. Pisk sammen eggeplommene og vend dem sammen med fisket fløte inn i eggehvitene. Fordel basen i tre like deler.

Jordbærisen lager du ved å mikse jordbær og sukker i en blender til puré og røre inn i den ene basen.

Sitron- og mynteisen lager du ved å blande inn raspet sirtronskall, saften fra hele sitronen og finhakkede mynteblader i basen.

Vaniljeisen lager du ved å røre inn melis og vaniljesukker i den siste blandingen.

Frys alle tre beholderne i minimum 5 timer.

Server istriologien med kjeks, mynteblad og gjerne et friskt jordbær.

Vel bekomme!

, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Fløteis med markjordbær | MariannMat - 18. juli 2011

    […] denne desserten trenger du en god fløteis og markjordbær. Du kan enten lage fløteisen selv med denne basisoppskriften, eller kjøpe den ferdig. La isen stå i kjøleskapet en halvtime før du tar den […]

  2. Rabarbrais i kremmerhus | MariannMat - 18. juli 2011

    […] Form kakene til kremmerhus og la de bli kalde. Hvis du har litt røre til overs kan du lage små kjeks i forskjellige varianter som er fin servere sammen med andre desserter som for eksempel denne. […]

Leave a Reply