Om sommeren bugner ofte fryseren av is, i alle fall hjemme hos oss, men det er kanskje ikke så rart når man har prøvd ut en del forskjellige smaker på jakt etter den perfekte sommerisen. Det er enkelt å lage denne desserten da alle isene er basert på samme base som du deler i tre og tilsetter smakene før du legger den i fryseren.
Til 3 bokser med is trenger du:
Base:
- 9 eggehviter
- 9 eggeplommer
- 150 g sukker
- 6,75 dl stivpisket kremfløte
Jordbærsmak:
- 150 g jordbærpuré
- 50 g sukker
Sitron- og myntesmak:
- Skall og saft fra en sitron
- 1 neve finhakket mynte
Vaniljesmak:
- 60 g melis
- 1 ts vaniljesukker
Lag basen ved å piske eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt etter litt og pisk til du har en stiv og seig masse. Pisk sammen eggeplommene og vend dem sammen med fisket fløte inn i eggehvitene. Fordel basen i tre like deler.
Jordbærisen lager du ved å mikse jordbær og sukker i en blender til puré og røre inn i den ene basen.
Sitron- og mynteisen lager du ved å blande inn raspet sirtronskall, saften fra hele sitronen og finhakkede mynteblader i basen.
Vaniljeisen lager du ved å røre inn melis og vaniljesukker i den siste blandingen.
Frys alle tre beholderne i minimum 5 timer.
Server istriologien med kjeks, mynteblad og gjerne et friskt jordbær.
Vel bekomme!
Trackbacks/Pingbacks
[…] denne desserten trenger du en god fløteis og markjordbær. Du kan enten lage fløteisen selv med denne basisoppskriften, eller kjøpe den ferdig. La isen stå i kjøleskapet en halvtime før du tar den […]
[…] Form kakene til kremmerhus og la de bli kalde. Hvis du har litt røre til overs kan du lage små kjeks i forskjellige varianter som er fin servere sammen med andre desserter som for eksempel denne. […]