Høstdessert – Bakte epler, plommer og svisker med vaniljeis og mandelflak.

1. september 2011

Dessert

Høsten er her og med den kommer det nye spennende smaker vi kan lage god mat av. Denne desserten var et eksperiment med utgangspunkt i noen råvarer jeg forbinder med høsten og resultatet ble veldig godt. Da gjestene fikk servert denne desserten var det ikke vanskelig å skjønne at den falt i smak, så denne fortjener en plass på bloggen, og blir garantert en gjenganger.

Til 6 personer trenger du:

  • 1 rødt eple
  • 6 plommer
  • 12 svisker
  • 6 skjeer vaniljeis
  • 12 mandler i skiver
  • 6 ss lønnesirup
  • litt kanel

Kutt eplene med skall i biter. Del plommene i fire og fjærn stenen. Del sviskene i to. Fordel dette i porsjonsformer eller i en stor ildfast form, hell over lønnesirup og kanel. Bak i ovnen i 10 – 15 minutter på 180 °C. Når de er ferdige kan de hvile på kjøkkenbenken mens du tilbereder vaniljeisen. Her kan du velge om du bare tar en kule vaniljeis på toppen, eller om du vil gjøre som jeg gjorde å røre isen til en softislignende konsistens og lage små istopper på hver dessert før du strør madelflak på. Den lettvindte versjonen er å bake alt i en stor ildfast form og servere rett på bordet med en isboks, men hvis du vil skjemme bort gjestene kan du servere i porsjonsformer.

Vel Bekomme!

, , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Gravlaks med kokt pimpernell og mild sennepsaus | MariannMat - 1. september 2011

    […] en gourmetmiddag. Hun er glad i fisk så hun fikk fisk både til forrett og hovedrett, og en god høstdessert til slutt. Den milde sennepsausen er det hun som har lært meg, og selv om ingen av oss husker […]

  2. Torsk med urtebrandade, kantareller og chorizo | MariannMat - 1. september 2011

    […] MariannMat Gourmetmat til hverdag og fest Hopp til innhold Litt om meg ← Bente´s kyllinggryte Høstdessert – Bakte epler, plommer og svisker med vaniljeis og mandelflak. → […]

  3. Epledagen – 17. oktober | MariannMat - 15. oktober 2011

    […] Her er en kjempegod dessert med epler, plommer, svisker, mandler og vaniljeis. Den er enkel å lage og ser veldig delikat ut. Den serveres varm med vaniljeis til og passer både til hverdag og til fest. I tillegg er det jo ikke av de mest usunne dessertene heller. Oppskriften finner du her. […]

  4. Jeg vant Regionsfinalen i Årets Hjemmekokk 2012! | MariannMat - 3. mars 2012

    […] disse på det sterkeste;) Fylt svinefilet med parmaskinke, pappardelle, middelhavssalat og ølsaus Høstdessert med bakte epler, plommer og svisker, med vaniljeis og mandelflak Share this:FacebookE-postSkriv utMerTwitterLik dette:LikeBli den første til å like denne […]

Leave a Reply