Høsten er her og med den kommer det nye spennende smaker vi kan lage god mat av. Denne desserten var et eksperiment med utgangspunkt i noen råvarer jeg forbinder med høsten og resultatet ble veldig godt. Da gjestene fikk servert denne desserten var det ikke vanskelig å skjønne at den falt i smak, så denne fortjener en plass på bloggen, og blir garantert en gjenganger.
Til 6 personer trenger du:
- 1 rødt eple
- 6 plommer
- 12 svisker
- 6 skjeer vaniljeis
- 12 mandler i skiver
- 6 ss lønnesirup
- litt kanel
Kutt eplene med skall i biter. Del plommene i fire og fjærn stenen. Del sviskene i to. Fordel dette i porsjonsformer eller i en stor ildfast form, hell over lønnesirup og kanel. Bak i ovnen i 10 – 15 minutter på 180 °C. Når de er ferdige kan de hvile på kjøkkenbenken mens du tilbereder vaniljeisen. Her kan du velge om du bare tar en kule vaniljeis på toppen, eller om du vil gjøre som jeg gjorde å røre isen til en softislignende konsistens og lage små istopper på hver dessert før du strør madelflak på. Den lettvindte versjonen er å bake alt i en stor ildfast form og servere rett på bordet med en isboks, men hvis du vil skjemme bort gjestene kan du servere i porsjonsformer.
Vel Bekomme!
Tilbaketråkk: Gravlaks med kokt pimpernell og mild sennepsaus | MariannMat
Tilbaketråkk: Torsk med urtebrandade, kantareller og chorizo | MariannMat
Tilbaketråkk: Epledagen – 17. oktober | MariannMat
Tilbaketråkk: Jeg vant Regionsfinalen i Årets Hjemmekokk 2012! | MariannMat