Forrett: Tomat- og Mozzarellasalat

Dette er en enkel og fantastisk god forrett som passer godt nå i den lysere årstiden. Den serveres romtemperert så du kan anrette den litt før gjestene kommer og bare sette den klart ved spisebordet. Denne salaten kan du også bruke som et godt tilbehør til både fisk, fugl og pastaretter. Eller bare spis den som en lett lunsjrett på en varm sommerdag. Dette er en av mine absolutte favoritter, og ble servert som forrett da vi hadde “italiensk aften” med et vennepar tidligere i april. Sammen med denne forretten ble det også servert et fat med dette brødet, persilleäioli og grønne fetafylte oliven. Oppskriften finner du her. Den ble veldig godt mottatt:)

Til 4 personer trenger du:

  • 3 store solmodne tomater (Vær kresen og let etter de beste i butikken!)
  • 1 pakke mozzarella (125 g)
  • frisk basilikum
  • basilikumpesto
  • en god ferskpresset olivenolje
  • balsamicodressing
  • ristede pinjekjærner
  • frisk basilikum
  • parmesan

Rist pinjekjærnene i en tørr panne. Vask og skjær tomatene i tynne skiver. Skjær mozzarellaen i tynne skiver. Legg moxarella og tmat lagvis på et fat. Bland sammen balsamico og oliven og ha over salaten. Legg over et par skjeer basilikumpesto. Dryss over pinjekjærner og riv litt vellagret parmesan over. Pynt med en kvast basilikum.

Server denne fantastisk enkle og gode forretten sammen med dette fatet, det ser både innbydende ut og smaker kjempegodt.

, , , , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tapas – med Persilleäioli, Oliven og Brød | MariannMat - 23. april 2012

    […] på “italiensk aften” med et vennepar tidligere i april, og ble servert sammen med en tomat- og mozzarellasalat. Innholdet forsvant i løpet av […]

  2. Sitronmarinert Grillet Kalkunbryst med Trøfler, og Tagliatelle i Parmesan- og Aspargessaus | MariannMat - 23. april 2012

    […] heter Anja og hennes samboer Knut på “Italiensk Aften”. Forretten var en enkel og lett mozarella og tomatsalat med basilikumpesto og pinjekjærner, og desserten var en Skogsbær Panna Cotta. Dette er en av de […]

Leave a Reply