Dette er en klassisk tomat- og mozzarellasalat som vanligvis serveres som en forrett i Italia, i motsetning til andre salater som ofte serveres som en siderett. Den er utrolig enkel- og fantastisk god, som mesteparten av den italienske maten en. Hjemme hos oss har vi virkelig vært i det italienske hjørnet i det siste, både når det gjelder mat og tankevirksomhet ellers. Kanskje ikke så rart siden vi drar til Toscana for å gifte oss om noen uker. Da skal vi kose oss med pizza, foccacia, pasta, oliven, skinke, vin og mye mye mer som jeg rett og slett nesten ikke kan vente på, og det er vel kanskje derfor vi har laget så mye italienskinspirert mat i det siste:) Her vil jeg gjerne dele en av de enkleste salatoppskriftene jeg vet om med dere lesere, håper den smaker:)
Til denne salaten trenger du (ca 2 personer):
- 2 store solmodne tomater
- 125 g mozzarella (helst buffalo)
- 2 ss olivenolje
- sort pepper og et godt fingersalt
- basilikum
- 1/4 rødløk i tynne skiver
Skjer tomater, mozzarella i skiver og rødløk lagvis på et fat. Krydre litt salt og pepper over, og ringle over litt olivenolje. Dryss over litt basilikumblader til slutt og nyt hærligheten.
Vel Bekomme!
8. april 2013
Nasjonalitet, Salater og Grønnsaker, Småmat og Snacks